Urfa oto alım satım esnafı ölü sezonunu yaşıyor

Şanlıurfa oto alım satım sitesinde araç fiyatları tavan yaptı esnaf satışta en ölü sezonu yaşıyor.

Urfalı
Haber albümü için resme tıklayın

Haliliye ilçesi Cumhuriyet caddesinde bulunan oto alım sitesinde ,ikinci el otomotiv sektöründe büyük durgunluk yaşanıyor. Galericiler, tüketicinin artık kredi almak istemediğini, daha çok sıfıra ve internet satışlarına yöneldiğini kaydederek, sabahları işe gelmek istemediklerini belirtti.
Ekonomideki dalgalanmalar, ikinci el otomotiv sektörüne de yansıdı. Ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’daki Galericiler de satışların düşük olmasından yakınıyor. Alışverişlerin kesildiğini, piyasanın durağan bir hal aldığını belirten otomobil galericileri, satış olmayan oto alım satım sitesinde oto fiyatların çok yüksek olduğu belirtildi.
Gerek çiftçinin durumu gerekse piyasalarda ki durgunluk ve altın fiyatlarının değişken olması oto alım satımlarında da durgunluğa neden olmuş durumda alım satımcıların büyük bir kısmı geçen seneye göre işlerinde büyük düşüş olduğunu aktardılar.
Oto alım satım sitesine 10 yıldır olduğunu belirten Mehmet Yıldırım, Bu yıl en ölü sezonu yaşadıklarını söyleyerek, “Sıfır araba fiyatları çok pahalı olduğu için halkımız daha önce ikinci el arabaları tercih ediyordu. Fakat ikinci el piyasamızda epey bir durgunluk vardır, durgunluk olduğu halde araç fiyatları çok yüksek, Biz esnaf olarak sürekli dışarıya gidip araba getiriyoruz. Şu an dışarıdaki fiyatlar çok yüksek, en uygun piyasa Şanlıurfa piyasasıdır. Bir işyerinde 4-5 kişi çalışıyoruz önceden günde 4-5 araba satarken şimdi ayda sadece bir tane satabiliyoruz. Şu an ölü sezonumuzu yaşıyoruz” dedi.

24 Oca 2017 - 09:24 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.