Urfa'nın Markaları Belirleniyor

Şanlıurfa'nın marka değerlerinin belirlenmesi için düzenlenen 2 günlük ‘Şanlıurfa Marka Değerleri Belirleme' çalıştayı başladı. Çalıştay'da

Bir otelde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan çalıştaya, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden katılımcılar, STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştay'da konuşan Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, “Nasıl ki ürünler küresel pazarda birbirinin rakipleri ise tüm dünyada şehirlerde bir ürün gibi birbirlerinin rakipleridir. Dünyada en çok turist ziyaret eden şehirlerden birisi olan Londra ve İstanbul’dur. Şanlıurfa neden bu şehirlerden biri olmasın. Şanlıurfa zengin tarihi ve kültürel dokusu, bulunduğu konum ve 3 semavi dinin ortak peygamberleri olan Hz. İbrahim gibi bir değere sahip olmasıyla bunu çoktan hak etmiş bir kadim şehirdir" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa’nın marka yoksunu bir şehir olduğunu belirterek, “Maalesef bu tespiti yapmak zorundayız. Bunu irdelediğimizde bizim yaşam şeklimiz, kültür yapımız, sosyolojik yapımız, iş anlayışımız, işe bakış anlayışımız, sabrı ortadan kaldırıyor. Çok kısa süreli düşünüyoruz. Hemen neticeye ulaşmak istiyoruz. Hemen neticeye ulaşılan hiçbir markada yok, benim okuduğum araştırdığım kadarıyla da yok. Uzun sürecin olması lazım, ter dökmemiz lazım, emek vermemiz lazım ve bunun gerçekten değerini tüm insanlara bir reklam anlayışı içinde sunmamız gerekiyor. Kalite, kalitesiz hiçbir marka ortaya çıkamaz. Değer ortaya çıkar, bugün ve yarın çalıştay değerleri ortaya çıkaracaktır. Ama onun markalaşması kesinlikle kaliteli bir bakış açısının yansımasıdır” diye konuştu."

2 günlük programın ilk ayağı olan ‘Arama Konferansı’ bugün yapılırken, ikinci bölümü olan ‘Avrupa Birliği Kentsel Politikası ve Şanlıurfa’ konferansı ise yarın Harran Üniversitesi Sosyal Tesislerinde yapılacak.

# urfa, Marka

25 Nis 2017 - 15:19 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.