Urfa Kalesi onarılacak

ŞANLIURFA -Tarihi Urfa Kalesi için restorasyon ihalesi yapıldı. Geçtiğimiz aylarda yıkılma yaşanan bin 200 yıllık Urfa Kalesi'nin yıkılan duvarı

ŞANLIURFA -Tarihi Urfa Kalesi için restorasyon ihalesi yapıldı. Geçtiğimiz aylarda yıkılma yaşanan bin 200 yıllık Urfa Kalesi'nin yıkılan duvarı ve arkeolojik kazıda bulunan cephaneliğin restorasyonu için

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce restorasyon projeleri yaptırıldı.

Yapılan ihalenin şartnamesine göre Urfa Kalesindeki restorasyon çalışmalarının Temmuz 2014 tarihine kadar tamamlanması bekleniyor.

Projenin Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulundan onaylanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaklaşık maliyet çıkarılarak ihalenin yapılması için İl Özel İdaresine bilgi verildiği öğrenildi.(İLKHA)

#

30 Ara 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.