Urfa Jandarmadan anlamlı eğitim

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şanlıurfa Merkez ve ilçelerde 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun”

İl Jandarma. Komutanlığınca oluşturulan çalışma grubu tarafından Şanlıurfa ilindeki kurumlar arasında işbirliğinin artırılması ve yörede yaşayan kadınların bilinçlendirilmesine yönelik, Akçakale, Birecik, Eyyübiye, Suruç, Harran, Karaköprü ilçeleri Sosyal Hizmetler Merkezlerinde düzenlenen organizasyonlarda, 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” kapsamında; çeşitli yaş guruplarından oluşan kadınların katılımı ile aşağıya çıkarılan konu başlıklarında faydalı bir eğitim semineri verildi.

Eğitim seminerinde ele alınan başlıca konular ise şöyle; “ Yöre kadınlarının şiddete maruz kaldıklarında 156 Jandarma İmdat, 155 Polis imdat ve 183 Aile ve Sosyal Politikalar Acil Hattını aramaları. Şiddetin çeşitleri ile erken evlendirilen “Çocuk Gelinler” hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Ayrıca, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan çalışma grubu tarafından yöre kadınları ile bire bir iletişim kurularak anket yapılmış ve sorunların çözümüne yönelik çalışma başlatıldığı öğrenildi.

20 Eki 2016 - 12:11 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.