Urfa İl Kadın Platformun'dan barış çağrısı

Şanlıurfa İl Kadın Platformu tarafından gerçekleşen basın açıklamasında bazı illerde yaşanan olayların sona ermesi ve barışın sağlanması istendi.

Eğitim- Sen Şanlıurfa İl binasında gerçekleşen basın toplantısında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl ve Kadın Platformu üyeleri katıldı.

Burada yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “ Son birkaç gündür başta Varto, Lice, Şemdinli, Silvan olmak üzere bölgede yaşanan gelişmeler ve basına yansıyan görüntüler adeta bir savaş halini yansıtmaktadır. Adı geçen yerleşim birimlerinde neler olup bittiğine dair kamuoyuna bilgi verilmemesi, dahası yerleşim birimlerine basının girmesine, demokratik kitle örgütlerinin, milletvekillerinin yerinde inceleme yapmalarına izin verilmemesi, Belediye eş başkanlarının da içinde olduğu binlerce insanın gözaltına alınması kaygımızı artırmaktadır.

24 Temmuz 2015 tarihinden bu yana, 10’a yakın ilde 100 bölgede özel güvenlik bölgesi ve birçok yerleşim biriminde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, buraların internet ve telefon başta olmak üzere dışarısıyla tüm bağlantıları kesilmiş, yargısız infazlar yapıldığına ve ağır insanlık suçları işlendiğine dair belirtiler bulunmuştur.

OHAL döneminde bile nadir uygulanan sokağa çıkma yasakları ve özel güvenlik bölgesi ilanlarıyla il, ilçe ve köylerdeki hukuk dışılıkların gizlenebileceği düşünülüyorsa bunun kendisi başlı başına suçtur.

Türkiye’nin her köşesine giden asker ve gerilla cenazeleri toplumda büyük kırılmalara, ayrışmalara ve geri dönülemez sonuçlara sebep olmaktadır. Her can kaybı toplum vicdanını yaralamaktadır. On yıllardır uygulanan ve daha fazla acı, kan ve yıkım dışında bir şey getirmeyen güvenlik konseptinden derhal vazgeçilmelidir.

Lice, Silvan, Cizre, Şemdinli, Varto gibi ilçelerde yaşananlara dair kamuoyuna doyurucu açıklama yapılmalı, bağımsız heyetlerin inceleme yapmasına izin verilmelidir.

Amaç ise kadınları korkutmak, sindirmek, sokaklardan ve yaşamdan çekerek köle hayatına mahkûm etmektir. Varto da kadın bedeni üzerinden yürütülen politika ile İŞİD in Şengal de kadınlara yaptıklarıyla aynıdır ve savaş suçudur. . Biz bunu kadınların yıllardır birlikte verdikleri mücadeleden biliyoruz ve mücadelemizden geriye adım atmayacağız.

Barışa ve demokrasiye en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra ülkemizi kaosa sürükleyen, ülke olarak barış ve kardeşliğimizi hedef alan ve iktidar hırsı ile yüze yakın ülke evladının asker, gerilla, sivil demeden ölümüne sebep olunan bu çatışmalı süreç derhal durdurulmalıdır!

Urfa İl Kadın Platformu olarak bir kez daha savaşa karşı barış, faşizan uygulamalara karşı demokrasi çağrısı yapmaktayız. Biz ekin van şahsında kadına ve kadın bedenine erkek egemen sistem ve savaş zihniyetiyle yapılan saldırıyı tüm kadınlara yapılmış sayıyor ve kınıyoruz. “

#

20 Ağu 2015 - 15:02 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.