Urfa Ekmeği Zamlı Yiyecek

Şanlıurfa'da ulaşım zammı ve suyun yüksek faturalarının ardından Urfalılar bugünde ekmeğe yapılan zamla uyandı.

Kirve
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Fırıncılar odası üretilen tüm ekmek çeşitlerinin bugünden itibaren zamlı fiyattan satılması için fırıncılara söyledi. Şanlıurfa'da üretimi yapılan 180 gramlık yöresel Tırnaklı ekmek fiyatı 900 kuruş Yine 170 gramlık yöresel açık ekmeğin fiyatı 900 kuruş, 250 gramlık somun ekmeğin fiyatı ise 1 TL kuruş 800 gramdan üretilen Suriye ekmeği ise 2,5 TL olarak belirlen.

Son dönemlerdeki un ve işçi maliyetlerindeki artışı gerekçe gösteren Kentteki fırıncılar, zamlı tarifeyle satışa başladı. Eski fiyatı 7,5 kuruş olan 180 gram tırnaklı ekmek ve 170 gram açık lavaş ekmek 900 kuruşa çıkarken, 250 gram somun ekmeği 1 TL yükseldi. Yöre de ‘tepsi ya da tava’ olarak isimlendirilen yemek tava ve tepsilerinin ekmek fırınlarında pişirilmesi karşılığında hiçbir bedel almayan fırıncılar, artan fiyat farkıyla gidermeye çalışacaklarını belirti. Ayrıca yeni fiyatla 900 kuruş olan ekmeklerin için 100 kuruş bulma telaşında olacaklarından fiyatın 1 TL olmasıyla bozuk para telaşına düşmeyeceklerini ifade ettiler.

Sabah ekmek almak için yeni fiyatı gören vatandaşlar ise, Fırınların kaliteli ve temiz hizmet vermediğini ileri sürerek yeni yapılan zam ile fırıncıların daha kaliteli ve temiz ekmek üretmelerini beklediklerini kaydettiler.

# zam, Ekmek, urfa

12 Nis 2018 - 10:23 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.