Urfa'da Vefa Yürüyüşü Düzenlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 'Bir Ölüp Bin Diriliriz' sloganıyla 81'il'de başlattığı 57'inci alay vefa Yürüyüşü

Program kapsamında Dergah Camii'nde kılınan Sabah namazı vatandaşlara sonrası Alay'ın son yemeği olan buğday çorbası ikram edildi. İçilen Çorbanın ardından Urfalılar, Şehitlik anıtına kadar yürüdü.

Vefa Yürüyüşüne Şanlıurfa Vali Yardımcısı Selami Işık, İl Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Şube Müdürü Murat Önen, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Erdoğan Güvel, Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Mesut Buğrul, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hüseyin İlhan, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Gençlik Liderleri ve gençler katıldı.

Vefa yürüyüşü kapsamında gençler Dergah Caminden Şehitlik anıtına kadar pankartlarla yürüdü. Şehitlik anıtında son bulan yürüyüşün ardından.İl Müftüsü İhsan Açık, Kur'an-ı Kerim tilaveti okuyarak, şehitler için dua etti.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, “Çanakkale savaşının Kahramanlar Savaşı olarak Türk ve Dünya tarihine geçen bu cephe savaşında, bir milyona yakın verilen kayıpla birlikte çarpışmaların şiddetine bakıldığında, insanlık tarihinin şahit olduğu en büyük savaşlardan biri olduğu unutulmamalıdır. Çanakkale de hainlere karşı verilen mücadele tarih yazdığı gibi 15 Temmuz gecesi milletimizin hainlere karşı dik duruşu da tarih yazdı"dedi.

Keşküş, Gençlere dini ve manevi değerleri unutturmadıklarını aktaran İl Müdürü Keşküş; “Bugün Çanakkale’de Şehit düşen 57. Alay anısına tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve İl Müdürlüğümüzün düzenlediği yürüyüş için gençlerimizle bir araya geldik. Tüm gençlerimizle önce sabah namazı kıldık çorba ikramında bulunduk ve şehitlik anıtına kadar kortej yürüyüşü düzenledik. Tabi böyle dini ve manevi değerleri tüm gençlerimize aksettirmek için elimizden geldiğince çaba gösteriyoruz. Bu hususta emeği geçen değerli mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Programımıza katılan 3 bini aşkın gencimize de ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu

EFSANEVİ 57. ALAY

Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı olan AnzakÇıkarması'nı durdurmak için 25 Nisan 1915 sabahı harekete geçen efsanevi 57. Alay, Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki yaklaşık 3 bin subay ve ve askerden oluşuyordu.

Düşman çıkarmasını haber alır almaz Atatürk'ün inisiyatifiyle harekete geçen 57. Alay, Conkbayırı eteklerinde düşmanı karşılayarak savaşın seyrini değiştirdi. Atatürk'ün "Ben size taaruzu değil, ölmeyi emrediyorum." emriyle kendisinden sayıca çok üstün Anzak kuvvetlerine karşı saldırıya geçen alay, binlerce şehit ve yaralı vermesine karşın cepheyi korumayı başardı ve sonuçta Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında kilit rol oynadı.

25 Nis 2018 - 09:45 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.