Urfa'da üç dilde dua edildi

Eyyübiye Belediyesi tarafından bu yıl 3'cüsü düzenlenen 'Eyyüp Peygamber Sabır Günleri' etkinliğinde Türkçe Arapça ve Kürtçe dua

Urfa'da üç dilde dua edildi
misafir
Video için play'e tıklayın

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve çektiği sıkıntılara karşın gösterdiği sabrı ile bilinen ve ismini almış olduğu Hz. Eyyüp'ün (as) adına, bu yıl 28-30 Nisan tarihleri arasında Sabır Etkinliği başladı.

Hz. Eyyüp Peygamber Camisinde, Cuma namazın ardından üç dilde dua edildi. Duaya Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Kılıç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli katıldı. Cuma namazı ardından düzenlenen programda HRÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Cüneyt Gökçe tarafından Türkçe, Arapça ve Kürtçe olarak sabır duası okundu. 3 dilde yapılan duada özellikle Türkiye ve İslam coğrafyasında yaşanan acıların zulümlerin son bulması için dua ederek hep birlikte âmin dediler.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, " Seçildiğim günden bu yana Hz. Eyüp peygamber'in makamını hem tanıtmak hem için sabır etkinlikleri düzenledik. Bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz, Bu kapsamda Cuma namazın sonrasında sabır duası yapıyoruz sabır duasının ardından sabır pilavı dağıtacağı ayrıca akşam ilahi konser ve sabır üzerine ilahi düzenlenecek yine her hangi bir müssübete uğrayanlarla ilgili sabır gösterenlere yönelik sabır ödüllerimiz var. Üç gün boyunca bu program devam ediyor, Gerek ülkemizin içinden geçtiği süreç gerek Coğrafyamız içinde bulunduğu sıkıntılar sabır'ı daha çok ön planda çıkarıyor. Bu sıkıntıları def edilme noktasında Müslümanlar olarak sabırlı olmak gerekir, bir yandan da imkan olanların mağduriyet içersinde olanlara yönelik eylemlere yönelik girişmesi gerekir, Suriye'den yaklaşık üç milyon insan Ülkemize geldi, 3 milyon insanın 600 bini ilimiz sınırında hem onlara sabır diliyoruz hemde bunlara kucak açan insanlara sabırlar diliyoruz"dedi.

Eyyübiye Belediyesine böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür eden Şanlıurfa Valisi Azim Güngör Tuna,"Eyüp peygamber (as) bizim için sabırın timsali olmuş, Eyyüp peygamberin hem kabri burada hemde makamı burada bulunuyor, Şanlıurfa içinde, bölge içine, Türkiye içinde çok önemlidir. Çünkü kabiri bilinen fazla peygamber yok sayılı peygamberlerden biridir. Bu vesile ile ibadetlerimizi yaptık dualarımız yaptık. Belediyenin hazırlamış olduğu sabır pilavını vatandaşlara fakir zengin demeden her yaştan insanlarla birlikte sabır pilavını yedik, Allah Devletimize, milletimize, dirliğimize her hangi bir sıkıntı vermesin bizi her zaman güçlü ve ileriye giden tüm insanlara hizmet eden , barışa hizmet eden bir devlet olarak ünümüzü açsın "şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Güngör Azim Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ile Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci vatandaşlara pilav dağıttı. Hazırlanan 5 bin kişilik sabır pilavı gelen vatandaşlara ikram edildi.

Etkinlikler kapsamında saat 19.00'da ise Balıklıgöl Amfi'de Grup Mevlana tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti okunacak ve dinleyenlerin gönüllerine hitap edilecek. Saatler 20.00'yi gösterdiğinde ise Serdar Tuncer ile Sabır Sohbeti gerçekleştirilecek. Cumartesi günü saat 10.00'da ise Eyüp Nebi Gezisi düzenlenecek. Akşam saat 19.00'da Balıklıgöl Amfi'de Sabır Tiyatrosu gösterisi olacak ve Aşk Efza tarafından tasavvuf müzik konseri yapılacak. Etkinliklerin son günü 30 Nisan'da ise Balıklıgöl Amfi'de Sabır Ödülleri sahiplerini bulacak ve 'Sabırdan Semaya 4 Mevsim' sloganıyla sema gösterisi düzenlenecek.

28 Nis 2017 - 14:55 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.