Urfa'da Sıcaklar Artıkça Boğulma Vakaları Da Artıyor

Her yıl yaz aylarında onlarca Şanlıurfalı sulama kanallarında serinlemek amacıyla neredeyse ölüme kulaç atıyor. Şanlıurfa'da son bir hafta içerinde

Güneydoğu Anadolu Projesiyle Şanlıurfa’nın sulamaya geçmesiyle Yaz’ın sıcakların 45-50 dereceye ulaştığı kentte serinlemek için su kanallarında boğulmalarda büyük artış oluyor. Kent genelinde yaz aylarında çocukların serinlemek için girdiği kanallar tehlike saçıyor. Serinlemenin yanı sıra kanalların kenarındaki yolları kullanan sürücüler de her an ölümle karşı karşıya kalıyor. Kent genelinde son bir haftada 6 boğulma vakası görüldü.

İlk olay, Birecik ilçesindeki Fırat Nehri'nde meydana geldi. İddiaya göre, Gaziantep'ten Birecik ilçesine piknik yapmaya gelen Suriye uyruklu 3 kişi, sıcaktan bunalınca Fırat Nehri'nde serinlemek istedi. Kısa sürede akıntıya kapılan şahıslar, bir süre sonra gözden kayboldu, 3 saatlik çalışmanın ardından 3 Suriyelinin cesedine ulaştı

İkinci olay, Hilvan ilçesine bağlı Yeşerdi Mahallesinde meydana geldi. serinlemek için AtatürkBarajı gölüne girdi. 3 arkadaştan evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen Mehmet Yıldırım, bir süre sonra suda çırpınmaya başlayarak gözden kayboldu. Arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Arama çalışması başlatan dalgıç ekipler, Yıldırım'ın cesedini ulaşarak sudan çıkarttı.

Üçüncü olay, Harran ilçesine bağlı Damlasu kırsal Mahallesinde yaşandı. İddiaya göre, evlerinin yanında bulunan çukurdaki su birikintisine düşen 6 yaşındaki İsmail Deniz olay yerinde boğuldu.

Son boğulma vakası ise Sırrın Karşıyaka Mahallesi'nde geçen DSİ'ye ait sulama kanalında meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte serinlemek amacıyla kanal suyuna atlayan Suriyeli Muhammet Ahmet Tayer, bir süre sonra 2 metreyi aşkın derinlikte çırpınmaya başladı. Suda batıp çıkan Suriyeli genç, arkadaşlarının çabalarına rağmen gözden kayboldu

06 Tem 2017 - 09:45 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.