Urfa'da sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldı

Şanlıurfa'da son bir yıl içinde sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldı. 600 yataklı Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi içerisinde yapılan

Mustafa Bayar
Şehir merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta Osman Bey Yerleşkesi içerisinde bulunan 600 yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 24 ameliyathane, 2 doğum odası, 2 yanık ünitesi, 300 poliklinik odası, 284 hasta yatak odası, 120 yoğun bakım yatağı ve bölgenin en modern cihazlarla donatılandı. Hastanede önemli ameliyatlar yapılırken hastaların il dışına gitmesi önlendi.



800 yataklı kapasiteli Eyyübiye Devlet hastanesinde tam donanımlı tıbbi cihazlarla Çocuk hastalıkları hastanesi , Kadın Hastalıkları ve Doğum hastanesi ile birlikte ağız ve diş hastanesiyle birlikte bölgenin eksikliğini giderdi. Eyyübiye hastanesinde yüksek kalite standartlarına sahip konforla dikkat çekerken, Açıldığından bu yana hastane acil servisine günde ortalama bin ile bin 200 civarında hasta başvuruyor. Aynı durum Poliklinik Servislerinde de görülüyor.



Özellikle çocuk gastroenterolojisinin bulunmayışı Urfa'daki yaklaşık 1 bin çölyak hastasını zor durumda bırakıyordu. Bu son atamayla birlikte bu hastaların çevre illere gitme zahmetinden kurtulacağı tahmin ediliyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine 72 uzman doktor atandı. Sağlık Bakanlığının 73’üncü dönem atamalarında Şanlıurfa’ya 72 yeni uzman doktor atandı. Atanan doktor arasında ise Şanlıurfa’ya 6 acil tıp uzmanı, 15 çocuk hastalıkları uzmanı, 7 iç hastalıkları uzmanı, 6 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 2 kardiyoloji uzmanının da olduğu farklı branşlarda toplam 72 uzman doktorun atandığı öğrenildi. Ayrıca atanan doktorlar arasında 8 aydır ilgili branşta mezun vermeyen ve Türkiye ölçeğinde sayılı olan romatoloji uzmanı, yine Türkiye’de ender sayıda bulunan perinataloji uzmanı (riskli gebelik uzmanı) olduğu belirtildi.

21 Şub 2017 - 09:19 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.