Urfa'da mercimek hasadı başladı

Şanlıurfa'nın Harran Ovasında kırmızı mercimek hasadına başlandı

Güneydoğunun tahıl ambarı olarak adlandırılan Şanlıurfa'da mercimek hasadı başladı. Çiftçiler mercimek hasadının başladığını belirterek, bu yılki mercimek veriminin bol yağış nedeniyle geçen seneki verimden daha fazla olduğunu söylediler.

Harranovasında hasat için tarlalarının yolunu tutan çiftçiler, olgunlaşan mercimeklerini traktörlerle topraktan söküyor, dane ayırma işlemi öncesinde iyice kuruması için yine tarlada bırakıyor.Biçim ve kurutma işlemini tamamlayan çiftçiler ise dane ayırma işlemini yaptıktan sonra mercimeğini çuvallara koyuyor ve tarladan evine taşıyor. Daha önce genellikle orak ve tırpan yardımıyla yapılan mercimek hasadı, teknolojinin ilerlemesiyle traktörün arkasına bağlanan mercimek biçme makinesiyle yapılmaya başlandı.

20 May 2017 - 12:30 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.