Urfa'da kan davasına güdülmeden barışla sonuçlandı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada 11 Çocuk Babası 42 yaşındaki Mahmut Bozkurt hayatını kaybetti. Olay kan davasında

Urfa'da kan davasına güdülmeden barışla sonuçlandı
Mesut
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 1 ay önce iki aile arasında çıkan tartışması kanlı bitmişti olayda 1 kişi öldü. Hadidi aşireti ile Kırvar aşireti arasında nakliye yüzünden tartışma çıktı, Tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. ateş açılması sonucu ağır yaralanan 11 çocuk babası 42 yaşındaki Mahmut Başkurt 112 ekipleri tarafından Viranşehir devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtulmayarak vefat etti. Kan davasının büyümemesi için devreye giren Toplumsal barışı sağlama derneği Başkanı Dr. Feridun Öncel, AK Parti eski milletvekili Seydi Eyüpoğlu ve AK Parti milletvekili Mehmet Akyürek, araya girerek Kan davasının büyümemesi için her iki aileyi ikna ederek barıştırdı.

Şehitlik Çamlıkta düzenlenen Barış yemeğine Şanlıurfa Valisi Azim Gürgör Tuna, AK Parti milletvekili Halil Özcan, Mehmet Akyürek, Eski Vekil Seydi Eyüpoğlu, AK Parti il başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet müdürü Veysel Tipoğl , ve çok sayıda iş dünyasından siyasetçi bürokrasi ve Hadidi ile Kırvar aşiretlerin fertleri katıldı.

Barış yemeğinde konuşan Vali Tuna, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde barışın sağlanmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek “Özellikle günümüzde birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan ve memleketimizin birçok alanında yoğun bir çalışma beklendiği bir ortamda bu tür kavga ve anlaşmazlıkların bize güç kaybettireceğini aslında herkes farkında ve hepimiz bunu biliyoruz, İnsanımızda bunu bildiği için bir an önce barışı sağlamak için çaba gösteriyor” dedi.

Toplumsal barışı sağlama Derneği Başkanı Dr Feridün Öncel," Böyle güzel bir günde Ramazan ayına giriyoruz, Şanlıurfa İlimiz barış ve huzur kenti bu tur olayları olması şehirin talihi geçmişi manava ile bağdaşmayan kan davaları birçok cana mal olmuştur insanlarımızın arasında sorun ve sıkıntıları olabilir silahla sopa ile değil haki ve hukuku esas alarak diyalog yolu ile sıkıntılarımızı çözmemiz gerekir çok şükür ki geçmiş yılarda yıllarca kan davaları devam ederken 1 kişinin ölmesine rağmen 1 Ay kısa bir süre içerside bir ilk olarak kan davası gütmeyerek ben ve barış heyetindeki arkadaşlarımızın çağrılarına olumlu cevap veren Şanlıurfa'nın 2 büyük aşiretinin göstermiş oldukları sağduyu davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum"dedi

Dr. Öncel" Çok şükür şimdiye kadar yaklaşık 70 kan davasını barışla sonlandırdık, İnsanlar sahip oldukları gücü insanlara eziyet için değil hizmet için kullanmaları bir toplum olma dileği ile barışa katkı sunan başta her iki aileye ve barışa katılanlara teşekkür ediyorum" dedi

Hedidi aşiretine mensup H. İsmail Şahap ile Kırvar aşiretine mensup Eski milletvekili Ahmet Kıraver sıkışmasının ardından 2 aşiret mensupları da birbirleriyle el sıkışıp öpüşerek barıştılar. Okunan barış duasının ardından Barış töreni ikram edilen barış yemeğiyle sona erdi.

26 May 2017 - 14:29 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.