Urfa'da Hayatın Yükünü Taşıyan Çocuklar

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesinde kurulan pazarda el arabaları ile dolaşan çocuklar vatandaşların aldığı sebze ve meyveleri

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesinde Çarşamba ve Cumartesi kurulan semt pazarında yük taşıyan çok sayıda çocuk bir yandan aile bütçesine katkı sağlayıp okul harçlığını çıkarıyor. Yaşları 10 ila 17 arasında değişen çocuklar, akranları sokaklarda oyun oynarken, onlar okul dışında kalan vakitlerinde semt pazarında hamallık yaparak günlük 15-25 lira kazanmak için el arabasıyla yük taşıyor. Çocuklar Kent genelinde hafta boyunca mahallelerde açılan pazarlara gelerek alış veriş yapan vatandaşların eşyalarını taşıyor. Vatandaşların arkasından gezip alış veriş boyunca eşyalarını el arabalarına koyan çocuklar, arabayı doldurduktan sonra vatandaşın istediği yere kadar götürüyor.

Kazandıkları para ile ev ihtiyaçlarına destek olduklarını belirten çocuklar, "Sabah saatlerinde pazara gelerek vatandaşların aldıkları eşyaları el arabaları ile evlerine götürüyoruz. Günlük kazancımız 15-25 TL arasında değişiyor. Kazandığımız para ile hem ev ihtiyacımıza destek oluyoruz hem de okul harçlıklarımızı çıkarıyoruz" dediler.

Taşımada aldıkları paranın mesafeye göre değiştiğini dile getiren çocuklar, “Yakın mesafeleri 1-2 liraya, biraz uzak mesafeleri ise 2-3 liraya götürüyoruz. Biz her pazar kurulduğunda arkadaşlarımızla kararlaştırıp burada taşımacılık yaparak, harçlığımızı çıkartıyoruz. Ayrıca, evimizin sebze ve meyvesini de alarak aile bütçesine katkı sağlıyoruz." dediler.

24 Oca 2017 - 09:33 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.