Urfa'da etkili sağanak sele neden oldu

Şanlıurfa'da aniden bastıran sağanak yağış bazı kırsal mahallelerde sele neden oldu. Harran ilçesi kırsalında ekinler zarar görürken Buğday

Urfa'da etkili sağanak sele neden oldu
fikret cezik
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa'nın Harran ve Akçakale ilçesinde Akşam etkili olan dolu, sağanak yağışın ardından oluşan sel, hayatı olumsuz etkiledi. Selde binlerce dönüm arazideki ekinler yok oldu. Sel nedeniyle vatandaşlar tehlikeye karşı evlerini boşaltı.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde akşam saatlerinde sağanak yağan yağmurdan dolayı birçok evi su bastı. Vatandaşlar zor durumda kaldı. Sağlık, Ulucanlar, Yardımcı, Alaca, Özlü ve Buğday kuyusu mahallesinde birçok ev su basınca vatandaş evlerini boşatmak zorunda kaldı. Hayvan kümesleri, ahırlar zarar var. Özlü Mahallesi'nde ise iki ahırı su bastı, 14 hayvan telef oldu. Birkaç evde değerli eşyalar, yataklar, beyaz eşyalar zarar gördü ve birçok yol, da sular altında kalırken bölgede elektriklerde kesildi. Büyükşehir Belediyesi ve DSİ ait iş makineleri su baskıların olduğu bölgede gece çalışmalara başladı.

Sele ve dolu nedeniyle Suruç ve Hilvan ilçesi kırsalında ekinler zarar görürken, Suruç ilçesinde ise bazı evleri su bastı. Yağmur suları, ilçeye bağlı Karaca kırsal Mahallesi'nde kümesleri de vurdu. Birçok kümes hayvanı sele kapılarak telef oldu.

01 May 2018 - 20:48 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.