Urfa'da Ekmek Parası İçin Ramazanda Sıcakla İmtihan

Şanlıurfa'da bazı iş kollarında çalışanlar ramazan ayında sıcak havada 'ekmek parası' için mesaisini sürdürüyor. Kent merkezinde

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Şanlıurfa'da hava sıcaklıkları 35 dereceyi aşarken, oruç hiçbir engeli tanımıyor. Şanlıurfa'nın en eski mesleklerinden olan kalaycılığı icra eden esnaflar, 90 dereceyi bulan sıcaklıkta bile oruçlarını tutmaktan geri kalmıyor.

Hava sıcaklığına Ramazan ayı, ateş önünde kalaycılık yapan kalay ustalarını zorda bırakıyor. Hava sıcaklığının 35 dereceyi gördüğü Şanlıurfa'da ateş başında çalışan kalaycı ustaları, meslekleri gereği ısısı 60 ile 80 derece sıcaklığı olan fırınların önünde saatlerce çalışmak zorunda kalıyor. Kentte çalışan kalaycı ustaları, gün boyu ateşin önünde demir döverek, kaynak yaparak zor şartlar altında çalışmalarına rağmen oruçlarını tutmayı ihmal etmiyor.

Haşimiye meydanında kalaycı ustası zor günler geçirdiklerini söyleyen Ustalar"Normalde bir insan yarım saat bile bu ortamda duramıyor ama biz yıllardır yaptığımız için alıştık. İşe gelirken yanımızda buz getiriyoruz, mola verdiğimizde o buzu kafamıza koyarak serinlemeye çalışıyoruz. Orucumuzu yememek için bu şartlara katlanıyoruz" diye konuştu.

01 Haz 2018 - 10:50 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.