Urfa'da Düğün Sezonu Açıldı, Suriyeli Müzisyenler Sevindi

Şanlıurfa'daki düğünlerde ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak kente yerleşen Suriyeli müzisyenler şarkıcılık yapıyor. Suriyeli müzisyenler

Urfa'da Düğün Sezonu Açıldı, Suriyeli Müzisyenler Sevindi
misafir
Video için play'e tıklayın

Yaklaşık 6 yıldır İç karışıklıkla ülkelerinden ayrılarak Şanlıurfa'ya yerleşen Suriyeli yerel sanatçılar, hem uygun fiyat istemeleri, hem de eğlendirici performansları ile kentteki düğünlerde tercih edilmeye başlandı. Son olarak Haliliye İlçesi Yeşildirek Mahallesi'nde düzenlenen Halil Yıldırım'ın oğlu Cuma Yıldırım'ın düğününde sahne alan Suriyeli müzisyenler, seslendirdikleri hareketli şarkılar ve yaptıkları davul şovuyla davetlilerin beğenisini kazandı. Bazı düğünlerden hiç para talep etmeyen ve sadece bahşişleri kabul ederek sahne alan Suriyeli şarkıcılar çaldıkları güzel müzikler ile yüklü miktarda bahşiş topladılar.

Haliliye ilçesi Yeşildirek mahallesinde Biniicil aşiretine mensup Halil Yıldırım oğlu Cuma Yıldırım'ı muhteşem bir düğünle evlendirdi. Günler öncesinden hazırlık yapılan düğün için hiçbir masraftan kaçmayan Yıldırım'ın düğününde Suriyeli müzisyen ve davulcular ile Halayların çekildiği düğün 2 gün sürdü. Oğlunun düğününde Suriyeli grubu tercih etmelerinin ekonomik olmasının yanı sıra performansı ile davetlileri coşturmasından kaynaklandığını ifade eden Halil Yıldırım, " Bizim sokak düğünümüz iki gün sürüyor, çok müzisyenin olması lazım bizde Suriyeli müzisyenleri getirdik, düğünlere güzel adapta oluyorlar Arapça parçalarını güzel söylüyorlar aynı zamanda davetlileri de coşturması mutluluk verici" dedi.

02 May 2017 - 10:29 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.