Urfa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 100 Bin Kişi Karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlere 3 gün kala Şanlıurfa'ya geldi. burada vatandaşlara seslenen Erdoğan Şanlıurfa'daki Suriyeli

Haber: Mustafa Bayar/Mehmet Kaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14.50 itibari ile GAP Havaalanına geldi. kent merkezine de havalimanından Helikopter ile gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan miting alanına ise otobüsle giriş yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimlerine 3 gün kala Şanlıurfa’ya geldi. Burada 24 Haziran seçimleri öncesinde Nevali Otel arkasında bulunan miting alanında 100 Bin üzerin de vatandaşa hitap etti. Mitingde Şanlıurfa'da yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden bahseden Erdoğan, Şanlıurfa-Diyarbakır arası yüksek hızlı trenin ihalesinin bu yıl yapılacağı müjdesini de verdi.

100 Bin Şanlıurfalıya hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;

Şanlıurfa İbrahim Halilurrahman, Eyüp Nebi şehridir. Urfa evliyaların şehri, Urfa Şahinler, alimler sanatçılar şehri, Urfa bereketi alın terinin mücadele'nin şehri Urfa Mazlumlara kucak açan Ensari şehri Urfa dünyaya kardeşlik nedir insanlık nedir öğreten şehirdir. Urfa sizleri gönülden selamlıyorum Urfa bugün yine çok muhteşemsin, buradan sınırımızın hemen yanındaki Suriye topraklarından kaçıp gelen kardeşlerimizi selamlıyorum Şanlıurfa ülkemizde en çok Suriyeli sığınmacı barındıran şehrimiz gösterdiğiniz kardeşlik için ve dik duruşu için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum sizlerin son şartlarda bu fedakarlığı yaptığınızı biliyorum İnşallah çoğu gitti azı kaldı.

200 Bin Suriyeli Kardeşimiz Geri Döndü

Urfa sınırının hemen ötesi bir terör örgütünden bir başka terör örgütüne devredildi. Dün DEAŞ varken orada kendilerini güvende hissetmeyenler, bugün de kendilerini güvende hissetmedikleri için evlerine dönmüyorlar. Türkiye önce Cerablus’ta El Bab’a kadar olan kısmı sonra da Afrin’i güvenli haline getirdi. Bu bölgelere 200 bin Suriyeli kardeşimiz geri döndü.Şimdi Amerika ile anlaşarak Münbiç’i güvenli hale getiriyoruz. Münbiç'li Arap kardeşlerim de topraklarına geri dönmüyorlar, dönecekler. İdlib’de oluşturduğumuz 12 gözlem noktasıyla bu bölgenin de güvenli hale gelmesi için adımlarımızı atıyoruz

Şanlıurfa'daki Suriyeli Kardeşlerimizin Evlerine Dönmelerini Sağlayacağız

Kandil’e ilk operasyonumuzu 20 uçakla yaptık, 10 önemli noktayı vurduk. İkincisinde yine bir operasyon ve toplantı halindeki bunların lider takımını hallettik. Sıra Urfa'nın yanı başındaki yerlere geliyor. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle yakında buraları da teröristlerden arındırıp, asli sahibi olan Arap, Kürt Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz. Şanlıurfa'daki Suriyeli kardeşlerimizin de evlerine dönmelerini sağlayacağız İşte o gün geldiğinde geride ne kalacak biliyor musunuz Ne kalacak gelecekte tarih kitapları ne yazacak biliyor musunuz, Bu bize yabancı değil bizim Ensar olmanın ne kadar önemli olduğunu bilmemiz lazım,

Şanlıurfa'ya Son 16 Yılda 43 Katrilyon Yatırım Yaptık.

Şanlıurfa en genç nüfusa sahip illerimizin başında geliyor. Şanlıurfa'ya Son 16 yılda 43 katrilyon yatırım yaptık. Bunu ne CHP'sİ ne HDP'si ne de diğerleri anlar. Biz yapım onlar ise yıkım ekibi. Eğitim 11 bin 758 adet yeni derslik, ihtiyaç sahibi 440 trilyon eğitim bursu, yüksek 3 bin 32 kapasiteli yurt binaları açtı. Viranşehir ve Siverek bin 500 kişilik yurt binaları açacağız.

Şanlıurfa'ya 540 Km Bölünmüş Yo Yaptık

Şanlıurfa'ya 2002 yılına kadar sadece 29 km bölünmüş yol yapılmış. Biz buna 540 km bölünmüş yol ilave ettik. Toplam maliyeti 980 trilyon olan yol projeleri hızla devam ediyor. Harran Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı ve YÖK beraber çalışarak şimdi El-Bab'da Uygulamalı Bilimler Fakültesi açıyoruz. Nissibi köprüsünü kim yaptı? Nusaybin Mardin demiryolu hattını tamamen yeniledik. Şanlıurfa'yı hızlı trenle tüm Türkiye'ye bağladık. Adayların bir tanesi Sivas'a hızlı tren istemiyormuş. Neymiş göç hızlanırmış. Bunlara kağnı verelim onunla yürüsünler. Bizler çalışıyoruz bunların böyle bir derdi yok. Şanlıurfa'yı hızlı trenle Türk Türkiye'ye bağlıyoruz

1700 Yataklı Hastane İle 5 Adet Sağlık Tesisinin İnşası Devam Ediyor

30 bin seyirci kapasiteli stadyumu biz yaptık. Laf değil, icraat. Tüm ilçelere spor salonları, gençlik hizmetleri, olimpik yüzme havuzu, ilçelerde gençlik merkezleri yapıyor. 14'ü hastane olmak üzere 82 tesis yaptık. Şehir hastaneleri kurarız. Şanlıurfa'yı mahrum bırakır mıyız. 1700 yataklı hastane ile 5 adet sağlık tesisinin inşası devam ediyor.İhtiyaç sahipleri, şehit yakın 6 ,2 katrilyon kaynak aktardık. Şanlıurfa'da TOKİ aracılığı ile 13 bin 500 konut projesini hayata geçirdik.

GAP projesine hız kesmeden devam ediyoruz. Bu bölgenin en büyük sıkıntısı ne işsizlik. İşsizliğin çözümü de GAP'ı harekete geçirmektir. Sulama projesi ile 433 bin kişiye istihdam yıllık 500 milyon gelir sağlanacak

Suçlular Adalet Önünde Hesap Verecek

Suruç tünelini hizmete açtık. Geçtiğimiz günlerde Suruç'ta yaşanan elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Hadise güvenlik güçlerimiz ve savcılığımız tarafından soruşturuluyor. Her şey ortaya çıkacak ve suçlular adalet önünde hesap verecektir.

Urfalı Çiftçilerimize Bugüne Kadar 10 Katrilyon Lira Destek Verdik

Urfalı çiftçilerimize bugüne kadar 10 katrilyon lira destek verdik. Sulama demek enerji demek elektrik demektir. Bu konuda sıkıntılarınız var biliyorum, bir takım çözümler geliştirildi. En yakın zamanda hayata geçireceğiz. Toplam 271 bin Şanlıurfalı teşviklerden yararlandı. Bugün 5 OSB'de 20 bin 200 kişi istihdam ediliyor. Şehrimize bir teknokent kurduk. Önümüzdeki dönemde Şanlıurfa'yı birçok alanda lokomotif şehirlerden biri haline getiriyoruz.

İHL'ler İle Dalga Geçiyorlar

Çıkmış Bay Kemal başörtüsü sorununu biz çözdük diyor! Sen kimsin? Senin milletvekilin ikna odalarında benim başörtülü kızlarımın başını açtı! Sen kimsin? Siz kimi aldatıyorsunuz? Bunlara gereken dersi 24 Haziran'da vermeye hazır mısınız? İHL'ler ile dalga geçiyorlar. Bende İHL'liyim, 4 çocuğumun 4'ü de İHL'li. Bay Kemal'in Bay Muharrem'in ağzından terörle mücadele duydunuz mu? Mahallelerimizi çukurlarla doldurdular. Hepsinin üstesinden Allah'ın yardımı ve sizlerin desteği ile geldik.

CHP'nin başına kimin geçeceği ötekileri söylemiyorum 13 örgütün oyuncağı Parti Eskiden emirleri bizim için Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü ve Roman böyle bir ayrım varsa biz Yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Benim rabbim böyle emrediyor Rabbim ayırt edemezsin diyor, biz sizi kavimlere ayırdık diyor birbirinizle daha iyi tanışasınız Allah şansınız diyor. Onların bozmaktan başka bir iş yaptıkları yok. Allah'tan Kayyum belediye başkanlarımız geldi de şehirlerimiz hizmet gördü. 24 Haziran'da güçlü meclis yan yana kullanıyor mu düştü hükümetten yana kullanıyor muyuz güçlü Türkiye'den yana kullanıyor muyuz, vakit Birlik vakti diyor muyuz, vakit Şanlıurfa vakti diyor muyuz Baki Türkiye vakti diyor muyuz Allah yar ve yardımcınız olsun sizin.

20 Haz 2018 - 16:55 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.