Urfa'da 8 Ayrı Branştaki Turnuva Start Aldı

Şanlıurfa'da 13 Aralık-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Spor Turnuvasında futbol basketbol güreş hentbol judo karakucak atletizm

Urfa'da 8 Ayrı Branştaki Turnuva Start Aldı
Video için play'e tıklayın

ŞanlıurfaBüyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlenen Spor Turnuvası’nın tanıtım toplantısı bugün Cumhuriyet Parkı Sosyal tesislerinde yapıldı. Düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, spor dernek ve federasyonu yetkilileri , yerle ve Ulasal basın temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, "Kurum adına Büyükşehir belediye başkanını teşekkür ediyorum, spor ve sporcuya büyük sevgisi olduğu için teşekkür ediyorum. Şanlıurfa büyüyen bir şehir genç bir nüfus bu gençleri bir yerlere getirmek lazım buda gençlik maliyetleriyle olur"dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan,"Şanlıurfa'yı bir üst basamağa taşımak için ciddi manada Valimizin liderliğinde Büyükşehir belediye başkanımızın desteği ve diğer belediyelerimizin desteği ile sürdürmekteyiz, şuanda iyi bir yoldayız üç yıl içersinde fiziki alt yapı ile Şanlıurfa'yı Türkiye ortalamasının üzerine çıkaracağız"dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise,"Çok değerli milli eğitim il müdürüm gençlik spor il müdürüm meclis başkan vekilim çok değerli çalışma arkadaşlarım amatör spor federasyon başkanı çok değerli basın cemiyet başkanlarım hepinize hayırlı sabahlar diliyorum. Öncelikle bu gençliği sporla buluşturmada Şanlıurfa spor turnuvasını başlatan gençlik spor il müdürlüğümüze milli eğitim müdürlüğümüze programda büyükşehir belediyemizin kültür sosyal işleri daire başkanım gençlik sporun tüm çalışanlarına huzurunuzda teşekkür ediyorum.

Değerli arkadaşlar bizler hedefimizde halk sporu var ne kadar çok gencimizi sporla buluşturursak o kadar kendimizi başarılı his edeceğiz. Şanlıurfa ve ülkemiz spor alanında artık fiziki gelişmesini en üst seviyesini getirmiş durumda önemli olan artık bu mekânları doğru faaliyetlerle doğru turnuvalarla canlı tutmak. Türkiye’nin en genç ili olan Şanlıurfa’daki gençleri milli eğitim müfredatı doğrultusunda sporla buluşmasını sağlamak ve dinamizm heyecan coşku barış kardeşlik centilmenlik sosyal ilişkiyi geliştirebilme anlayışı yani bakış açısı bu. Bu bakış açımızı sayın bakanımız milletvekillerimiz şehrimizin kamu kurum kuruluşlar anlamında çok güzel bir şekilde yöneten sayın valimiz desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kurumların organizasyonu ve iş birliği yine bizim açımızdan çok önemli ne kadar biz kurumlar olarak birlikte hareket edersek aynı hedefe birlikte kenetlenmiş olacağız. Bu hedef gençliktir spordur geleceğe teslim edeceğimiz gençlerimizin geleceğidir. Bu konuda da şehrimizde bir bütünlük var bu bütünlük be birliği sağlayan kurum ve kuruluşlarımıza tekrardan teşekkür ediyorum. Gelelim turnuvaya bu turnuvalarda neler amaçlanıyor hangi tarihte başlıyor hangi branşları kapsıyor. Şube müdürümüz ve yine spor il müdürlüğümüz ile nasıl çalışıyorlar birlikte neyi hedefliyorlar biraz oraya girelim. Değerli arkadaşlar bu gün Allahın izni ile bende yurt dışındaydım geldim sayın valimle inşallah bir araya geleceğiz. Saat 13 itibariyle yenice spor tesislerinde turnuvanın bir başlangıcını yapacağız. Hangi alandalar var? Futbol güreş tekvando basketbol hentbol atletsizim judo ve karakucak dallarında türnova yapılacak. Nasıl bir hedef kitle olacak onu da paylaşalım milli eğitim müdürlüğümüze bütün faaliyetlerimizi protokol çerçevesinde yapıyoruz ve birçok projeyi başarılı bir şekilde imza atıyoruz. Bir milyona yakın yaş grubundan bahsettim nüfusumuzun yarısı Şanlıurfa’nın yarısı genç enerjiyi tüketmesi lazım bu gençlerin bu enerjiyi kontrollü bir şekilde almamız lazım eğer alamazsak bu defa bu enerji sokakta şehirde farklı suçlara gidebileceğinin amacı olur bu turnuvaların amacı gençlerin enerjisini atması için yapılıyor. Özel ve kamuya ait bütün liselerimiz bu turnuvaya katılabilirler. Amacımız herkesin bu turnuvada yer almasıdır. Yanı şekilde durumun yönetim boyutu var, hakemlerin olması, kurullara uygun bir şekilde yapılması yine bu şekilde sağ olsun hakem cemiyetimiz buradalar onlar yönetecekler adil yöneteceklerine inanıyorum. Gençlerimize adaleti, centilmenliği ve hakemlik kurlarını da güzel bir şekilde onlara öğretmiş olacaklar. Yaptığımız turnuva amatör düzeydedir, zaten belediyeler amatör kısmı ile ilgilenirler yani halk sporu ile.

Ben katılım gösteren tüm liselerimizi, destek veren tüm kurumlarımıza, tüm hakem camiasına, projeyi koordine eden büyükşehir gençlik şubeye teşekkür ediyorum.

Buna ödüller konuldu geniş çapta yapılan ilk turnuvadır bu güreş alanında 49 adet ödül dağıtılacak, ödülün maddi değeri biraz iyi olsun, kendi ihtiyacında kullanabilsin altın olarak belirleyelim ki gencimiz kardeşimiz ihtiyacında kullanabilsin. Judo da da aynı şekilde 49 tüm saymış olduğum branşlarda 49 ödül dağıtılacak. Turnuva sonunda ortalama 600-700 gencimiz desteklenmiş olacak."şeklinde konuştu.

13 Ara 2017 - 12:41 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.