Urfa'da 615 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Şanlıurfa'da Okul öncesi ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 615 bin Türk ve 72 bin Suriyeli öğrenci 2 hafta sürecek yarı yıl

Şanlıurfa'da 2017-208 İlk ve orta öğretim yılında 2 Bin 365 okulda, 25 Bin 190 öğretmen ile 615 Bin Türk, 72 Bin Suriyeli öğrenci için yarıyıl tatili başladı. Yarıyıl tatili nedeniyle Karaköprü İlçesine bağlı Batı Kent mahallesinde bulunan Karaköprü Borsa İstanbul Ortaokulunda karne töreni düzenlendi. Törene Şanlıurfa Vali yardımcısı Ufuk Akıl, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, öretmen ve veliler katıldı. Törende öğrencilere karneleri dağıtıldı. Karne dağıtım töreninde öğrencilere yarıyıl tatilinde okumaları için okuma kitapları hediye edildi.

Kentte okul öncesi 50 bin 338, ilkokul 235 bin 637, ortaokul 216 bin 113, liselerde ise 113 bin 617 öğrenci öğrenim görüyor. Kentte Suriyeli 72 bin öğrenci bulunuyor.

2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 8 Haziran Cuma günü sona erecek

Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, "Karnelerde yer alan notlar yalnız öğrencilerin durumunu değil, genel olarak hepimizin eğitimdeki çabalarını gösterir. Bu sebeple düşük notlardan sadece öğrencilerimizi sorumlu tutmak, çözüme ulaşmak yerine sorunun devamına yol açar. Kaldı ki karnelerdeki rakamsal ifadeler öğrencinin akademik başarısı hakkında bilgi verebilir belki ama bütüncül olarak öğrencinin başarısı ya da başarısızlığı anlamına gelmez. Çocuklarımızın sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel potansiyellerinin karnelere sığmayacak kadar zenginliğe sahip olduğunu unutmamalıyız."dedi.

19 Oca 2018 - 11:05 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.