Urfa'da 614 bin Türk, 60 Bin Suriyeli Karne heyecanı yaşadı

Şanlıurfa'da Okul öncesi ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 614 bin Türk ve 60 bin Suriyeli öğrenci 2 hafta sürecek yarı yıl

Urfa'da 614 bin Türk, 60 Bin Suriyeli Karne heyecanı yaşadı
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa'da 2016-2017 İlk ve orta öğretim okullarında yarıyıl tatili başladı. yarıyıl tatili nedeniyle Eyyübiye İlçesine bağlı Hayati Harran mahallesinde bulunan Selahattin Eyyubi Ortaokulunda karne töreni düzenlendi. Törene Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Eyyübiye belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye Kaymakamı Eyüp Ünal, öretmen ve veliler katıldı. Törende öğrencilere karneleri dağıtıldı. Karne dağıtım töreninde öğrencilere yarıyıl tatilinde okumaları için okuma kitapları hediye edildi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılın yarı yıl tamamlandı, Bazı öğrencileriniz teşekkür bazıları taktir aldı. Bu karne ile bazı eksikleri gideriliyor. bu tatili en güzel şekilde geçirmeleri ve eksikleri giderip , dinlenmelerini istiyoruz tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum"dedi.

Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, 2016-2017 öğretim yıl yarı yıl tatili nedeniyle buradayız öğrencilerin karnelerini verdik, İlimizde 614 bin öğrencimiz tatile girdi, bununla birlikte 60 bin Suriyeli öğrencimizde karnelerini alacak. Tatil boyunca Velilerimiz öğrencilerin karnelerine bakarak, kendilerini değerlendirmelerini istiyoruz"dedi.

Karne töreninde Selahattin Eyyubi Ortaokulunda Suriyeli Tesnip El Şiğ okuduğu İstiklal marşı ile protokoldan tam not aldı. Tesnip El Şiğ, "Savaş başladığından ailemle birlikte Suriye'nin Şam kentinden kaçıp buraya yerleştik. Bizi burada çok güzel karşıladılar, okulam devam ettim, ve Türkçeyi de öğrendim. Türkiye devletine teşekkür ediyorum"dedi.

20 Oca 2017 - 11:48 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.