Urfa'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

Şanlıurfa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş'ün

Urfa'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı
Video için play'e tıklayın

Spor İl Müdürü Hakan Keşküş'ün Şehitlik Çamlık Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehitler Abidesinde Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, kortej yürüyüşü ile devam etti. Yoğun güvenlik önleminin alındığı kortej yürüyüşüne katılan 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, öğrencilerle birlikte dev Türk Bayrağını taşıdı.

Şehitlikteki törenden yürüyen protokol, ikinci programın yapılacağı Topçu Meydanı'na geldi. Meydanda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan kutlama çerçevesinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu

Topçu Meydanı'ndaki kutlama programına Vali Azim Güngör Tuna, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Kaya, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı, Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı, Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Harran üniversitesi rektörü Ramazan Taşaltın, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve diğer idarecilerin katıldı. Kutlama programında gençler, jimnastik, wushu, judo, bilek güreşi, langırt gibi gösteriler sundu. Törende gençler gösterilerini sunarken aileleri de cep telefonlarıyla onları çekmek için adeta yarıştı.

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Azim Güngör Tuna, “Mustafa Kemal Atatürk, 98 sene önce bu gün milletin hakimiyetine, milli iradenin hakimiyeti esasına bağlı bir devlet özlemi ile Samsun’a ayak basmıştır. Cumhuriyet tarihimiz boyunca onun bu özlemini taçlandıran dönüm noktası hiç şüphesiz 15 Temmuz gecesidir. Cumhuriyet tarihimize dönüp baktığımızda farklı yöntemlerle gerçekleştirilen çok sayıdaki darbelerle, asıl darbenin milli iradeye, milletin kendisine yapıldığını görüyoruz. 15 Temmuz gecesi milletin iradesine kurşun sıkan hainlere karşı bıçak kemiğe dayında diyen onların karşısında duran ve yılmayan bir gençlik vardı. Öldürmeyi değil, tıpkı ecdadı gibi insanı yaşat ki devlet yaşasın diyerek yaşatmayı gaye edinmiş bir gençlik istiyoruz. Elindeki silahı milletine doğrultan değil, elinde kalemle milletinin belini doğrultan, hayırlı ve vatanperver gençlik istiyoruz. Bu gün sınırlarımızın dibinde Suriyeli kardeşlerimizin hayatlarına mal olan bir vahşet karşısında duyarlılığımızı asla kaybetmemeliyiz. Mehmet Akif Ersoy’un ecdad dediği topraklar bu gün enkaza dönmüştür. Ortadoğu kan ağlıyor. Bütün bunlar karşısında vicdan kulağımızı tıkayamayız. İnsan hakları denilince mangalda kül bırakmayan batının bu vahşet karşısında sustuğunu, göçmenlere karşı kapılarını kapattığını hep birlikte gördük. 2023 hedeflerine özgüvenli ilerleyen Türkiye’miz bu noktada büyüklüğünü göstermiştir. Şanlıurfalılar peygamber ahlakını bir kez daha sergilemiştir. Tek dişi kalmış medeniyetiyle gurur duyan batının asla gösteremeyeceği bir insaniyet ve gönül zenginliğiyle Şanlıurfalılar göçmenleri ağırlamaya devam etmektedir."dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Hakan Keşküş, ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 98’nci yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi.

Etkinlikler öğrencilerin hazırladıkları gösteriler ile son buldu.

19 May 2017 - 11:26 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.