Uluslararası Mozaik Çalıştayı Şanlıurfa’da Başladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak Uluslararası Mozaik Çalıştayı Sempozyumu ve Mozaik yarışmasının tanıtımı yapıldı.

Uluslararası Mozaik Çalıştayı Şanlıurfa’da Başladı
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Turizm Tanıtım Şube Müdürlüğü, Uluslararası Mozaik Çalıştayı, Sempozyum ve yarışması düzenleyecek. Harran Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, GAP İdaresi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası T-ONE Derneği ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Uluslararası Mozaik Çalıştayı, Sempozyumu ve Mozaik yarışmasın tanıtımı Balıklıgöl havzasında yapıldı.

Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması’nın ilk etkinliği bugün Balıklıgöl’de yapıldı. Çalıştayın ilk etkinliğinde, mozaik ustalarının eşliğinde programa katılanlar alana getirilen Balıklıgöl fotoğrafına mozaikler dizerek demonstrasyon çalışması yaptı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar ile Avrupa Birliği Tarih Yeniden Canlanıyor tanıtım ve medya koordinatörü Alessandro Guzzo, ise çalıştayın Şanlıurfa'ya büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ,"Bin 700 yıl önce de Fırat suyunun getirmiş olduğu taşları Şanlıurfa’daki Haleplibahçe’de o dönemde Amazon kraliçelerinin savaş, yaşam tarzını yansıtan bir sanat olarak icra edilmiştir. O dönemde yapılan mozaikler şu anda Şanlıurfa bir değer olarak kendini gösteriyor. Bu değerler şehrin tanıtında ve geleceğe taşınmasında çok önemlidir. Bu noktada yapılacak olan çalıştayda düzenlenecek olan yarışmaya uluslar arası bir katılım söz konusu. 80 proje bu yarışmaya katıldı ve uzmanlar tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 47 eser kabul gördü. Ayın 20’sinde yapılacak olan programla bu eserlerin güzelliğini göz önüne sereceğiz. 9 Kasımda Hanımeli Çarşısı’nda bu kez Göbeklitepe konulu bir demonstrasyon çalışması gerçekleşecek. 20-21-22 Kasım’da yurtiçi ve yurtdışından birçok akademisyen, profesör ve uzman bu konuda şehrimizi doyurucu bilgilerle katılım sağlayacaklar, bildiri sunacaklar. Biz de mozaiklerine rengini, tarihini, süsünü ve sanatını şehir olarak öğrenmiş olacağız. "dedi.

02 Kas 2017 - 12:43 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.