Ülkelerine gitmek istiyorlar

Suriye'de son üç yıldan bu yana devam eden iç savaş birçok aileyi mağdur bırakırken Türkiye'ye kaçan Suriyeliler ülkelerindeki akrabalarını

Suriye’de son üç yıldan bu yana devam eden iç savaş, birçok aileyi mağdur bırakırken, Türkiye’ye kaçan Suriyeliler, ülkelerindeki akrabalarını merak ettiklerini ve orada bıraktıkları eşyalarını almak için kendi ülkelerine dönmek istiyor. Öte yandan Suriye’de şiddetli çatışmaların devam etmesi nedeniyle Türkiye’ye geçmek isteyen Suriyeliler de sınır hattında yoğunluk oluşturuyor. Güvenlik nedeniyle Türkiye’ye girişlere izin verilmezken, Akçakale Gümrük Kapısında belli aralıklarla geçişlere izin verildiği belirtildi. Ülkelerine dönmek isteyen Suriyelilerin Gümrük Kapısında yoğunluk oluşturması güvenlikçileri zor durumda bırakırken, bazı Suriyelilerin giriş olmadığını görmesi üzerine geri döndüğü belirtildi. Bazı Suriyelilerin ülkelerine giriş yapmak için gümrük kapısı önünde beklediği görüldü. Çatışmaların sürmesi üzerine giriş çıkışlara izin verilmezken, kapıda bekleyen Suriyeliler, ülkelerinde kalan akrabalarını merak ettiklerini ve onları görme umuduyla ülkelerine geçmek istediklerini söyledi. Kışı Türkiye’de geçiren Suriyeliler, bahar günlerinin gelmesi üzerine ülkelerinde kalan akrabalarını da yanına almak istediklerini belirterek, “Türkiye’de kış aylarında bize çok yardım yapıldı ancak, yine de çok zorluk yaşadık. Çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdik, Suriye’de kalan bir sürü akrabamız var, onların da yanımıza gelmesini istiyoruz. Onlar daha Suriye’deler mi yoksa kaçtılar mı veya öldürüldü mü bilemiyoruz. Şimdi ülkemize geçip, yaşayan akrabalarımızı yanımıza almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Gümrük kapısında sabah saatlerinden itibaren bekleyen kalabalığın akşam saatlerine doğru azaldığı öğrenildi.

#

24 Şub 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.