Ülkede çatışma ortamı yaratılmaya çalışılıyor

Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak KCK operasyonları kapsamında tutuklanan BDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Ayhan'ın bu zamana kadar tutuklu

Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, KCK operasyonları kapsamında tutuklanan BDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Ayhan’ın bu zamana kadar tutuklu bulunmasının bir hukuksuzluk olduğunu ve bazı kesimlerin oyunu olabileceğini söyledi.

İbrahim Ayhan’ın 2009 yılından beri cezaevinde bulunması ve savcının kararına rağmen tutukluluk süresinin uzatılmasını bazı kesimlerin oyunu olabileceğini söyleyen Bucak, “zaten bu vekiller uzun zamandan beri tutuklular. Mahkemenin bu tutukluları seerbest bırakması lazımdı. 2009 yılından beri tutuklu bulunan milletvekilleri ve belediye başkanlarının bu zamana kadar içeride bulunması tamamen bir hukuksuzluktur. Bunun adına başka ne denilebilir ki?

“SEÇİLMİŞ İNSANLARIN SERBEST BIRAKILMASI LAZIM”

80 bin kişinin oyunu alarak, milletvekili seçilen İbrahim Ayhan’ın tutuklu yargılanmasına tepki gösteren Bucak, halkın iradesine saygı duyularak, mahkemenin İbrahim Ayhan’ı ve diğer tutuklu vekilleri serbest bırakması gerektiğini söyleyerek, “bu insanlar, halk tarafından seçilmiş kişiler, herhangi bir şekilde kaçma ihtimalleri yok. Bu zamana kadar serbest bırakılmalıydı. Anayasa mahkemesinin Mustafa Balbay’la ilgili aldığı karar da açık ve nettir;tutuklu olarak yargılanması,seçim hakkını engellemektir diyor. Bu anlamda söyleyeceğimiz tek şey hukuksuzluk ve insan ayrımıdır” dedi.

“BU DURUM, OYUNUN BİR PARÇASI OLABİLİR”

İbrahim Ayhan ve diğer tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmamasını bir oyunun olabileceğini söyleyen Bucak, “Bu durumun bir oyunun parçası olduğu da söyleniyor. Bir taraftan Mustafa Balbay serbest bırakılıyor, diğer yandan bu vekillerin tutukluluk süresi devam ediyor. Bu şekilde bir çatışma ortamının oluşturulmaya çalışıldığı söyleniyor. Birçok ulusal gazete yazarı bu durumu bu şekilde değerlendiriyor. Bugün ülke öyle bir hal almış ki; neyin ne olduğunu anlayamıyoruz. Bütün bunlar zaman içerisinde ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMET-CEMAAT ÇATIŞMASININ BİR PARÇASI OLABİLİR”

Tutukluluk süresinin uzatıldığı milletvekillerin, tutuklu yargılanmalarının devam ettirilmesinde hükümet-cemaat çatışmasının bir parçasının olabileceğini söyleyen Bucak şöyle konuştu: “Bazı gündem gazeteleri ve yazarlar, bu durumun hükümet-cemaat çatışmasının bir oyunu olabileceğini söylüyor. Bundan sonra yapılacak tek şey vardır; mahekemenin bu direnişine karşı, bunlar anayasa mahkemesine bireysel başvuruda bulunacak. Ancak bu şekilde engel ortadan kaldırılabilir.”

“PARTİLER ARASI BİR ANLAŞMA OLACAK”

İbrahim Ayhan ve diğer tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması için yılbaşından sonra siyasi partilerin bir araya geleceğini söyleyerek, bu partilerin tutukluların serbest kalması için ek madde koyabileceğini söyledi. Bucak, “duyduğumuza göre yılbaşından sonra siyasi partiler bir araya gelerek,bir anlaşma yapılıp, kanuna bir madde eklenecek ve tutuklu milletvekilleri tutuksuz yargılanmaları için bir engel kalmayacak. Bunun başka bir yolu da kalmadı” idaelerini kullandı.

“ÇÖZÜM SÜRECİ ZARAR GÖRÜR”

İbrahim Ayhan’la birlikte toplam 5 milletvekilinin tutuklu bulunmasının çözüm sürecine zarar verebileceğini söyleyen Bucak, “çözüm sürecinin önünün açılması lazım. Bu sürecin ilerlemesi için bu tür durumların yaşanmaması lazım. Devlet için de olsun dışarıda olsun bu süreci bozmaya çalışan birçok kişi var, sürecin ilerlemesini istemeyen kişiler bu anlamda rol oynuyor. Bu milletvekilleri bu zamana kadar bırakmak vekiller için psikolojik anlamda bir işkencedir. Karar aşamasında bu insanlar bir hafta boyunca bekletildiler ve bu bekletme de bir nevi manevi işkencedir. Tutuklu vekillerin serbest bırakılması ihtimali de var tabi. İhtimal her zaman için vardır” şeklinde konuştu. (Ali ÇETİNKAYA)

#

24 Ara 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.