Üç kızın ardından Ömer Halis Doğdu

Şanlıurfa'da yeni doğan bebeklerine darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halis adını koydu.

Üç kızın ardından Ömer Halis Doğdu
Video için play'e tıklayın

Mustafa Bayar
Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Ahmet Yesavi mahallesinde bir aile,üç kızın ardından yeni doğan bebeklerine darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halis adını koydu.
15 Temmuz Darbe girişiminde İhanet gecesinin ilk kurşununu sıkarak hainlere çok büyük darbe indiren ve sonrasında 30 kurşunla şehit edilen Kahraman Askerimiz Ömer Halisdemir’in şahadetinden sonra yurt çapında dünyaya gelen pek çok bebeğe Ömer, Ömer Halis, Ömer Halisdemir isimleri veriliyor. Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Ahmey Yesevi Mahallesinde ikamet eden İhracat işiyle uğraşan 36 yaşındaki Mehmet ve 34 yaşındaki İslim Çiftçiler çifti 4’üncü çocukları yeni doğan bebeklerine darbe girişiminin olduğu gece, Özel Kuvvetler'de görevli darbeci Tuğgenaral Semih Terzi'yi alnından vurduktan sonra şehit olan bordo bereli Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halis adını verdiler.
Her gece üç kızıyla birlikte sabaha kadar demokrasi nöbet tuttuğunu ifade eden Mehmet Çiftçiler, şunları söyledi
3 kızım var Yasemin(10), Lale(6) ve Hatice(3) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir oğlum oldu onun ismini de büyük Askerimiz Ömer Halis'in ismini koydum. Ayrıca Reis'e Sevdalıyım Reis 4 çocuk dedi benimde dördüncü çoğumun oldu, şehidimizin ismini de yaşattım Allah'u Teala'ya şükrüler olsun demokrasi nöbeti için ilk günden son güne kadar üç kızımla birlikte meydanlardaydık, bayraklar altında yattık yine olsa yine yatarım Allah'ım o günleri bizlere bir daha yaşatmasın Şehidin ismini oğluma koyduğum için çok mutluyum bir Ömer Halis şehit oldum ama Binlercesi tekrar doğacaktır"dedi.
Anne islim Çiftçiler de, oğluna şehidin adını verdikleri için gururlu olduklarını ifade etti. Çiftçiler," Üç kızım var şimdi bir oğlum da oldu 15 Temmuz darbe girişimde hamileydim rüyamda Yusuf ismini gördüm ama şehit Ömer Halis ismini eşim koymak istedi bende çok sevdim, Üç kızdan sonra Allah Biz Ömer Halis'i verdi. Ömer Halis'ler ölmez binlercesi doğar"diye konuştu.

17 Eki 2016 - 08:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.