Türkiye Rekorunu Harran Ovası Kırdı

Cumhurbaşkanlığı sistemi Anayasa değişikliğine ilişkin yapılan halkoylamasında resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 97.2'lik 'Evet' oylarıyla

Harran ļI
Haber albümü için resme tıklayın

16 Nisan referandumu geride kaldı. Resmi olmayan sonuçlara göre; Sandıklardan yüzde 51,4 Evet, yüzde 48,6 da hayır çıktı. 1 Milyon 29 seçmenden 861 Bin 730 kişinin (katılım oranı % 83,69) sandık başına gittiği Şanlıurfa’da ise yüzde 70,8 Evet ve yüzde 29,2 hayır çıktı.1 Kasım seçimlerinde yüzde 64,6 oranında oy alan AK Parti, referandumda bu oyunu yüzde 6,2 oranında arttırmayı başardı.

Türkiye rekorunun kırıldığı Harran'da sevinç gösterileri devam ediyor. Harran'da rekora imza atmanın gururunu yaşayan vatandaşlar duygularını paylaştı.

Mehmet Denizhan, “Harran’da rekor kırdık, biz Erdoğan’dan çok razıyız Allah’ta ondan razı olsun Allah Cumhurbaşkanına uzun ömürler versin bizler 14 yıldır ona oy veriyoruz” dedi

Süleyman Yamo,” Bizler memleketimiz seviyoruz Harran devamlı vatanı ve milletinin yanında yer almıştır. Bizler her zaman Cumhurbaşkanımızın arkasındayız” şeklinde konuştu.

Hatice Kızıl, “Harran doğuştan ‘EVET’çi Tayyip Erdoğan’a her zaman destek çıkmıştır. Kadın haklarına önem veriyor. Burada daha önce kadına fazla önem verilmezdi Ama cumhurbaşkanımız Erdoğan kadın haklarını daime korumuştur. Ben onun için evet dedim” ifadelerini kullandı.

Cemile Kızıl, "Biz 25 kişilik aile olarak ‘EVET’ dedik Biz Erdoğan ile gurur duyuyoruz Erdoğan kazandığı için Harranlılar olarak mutlu olduk, Allah başımızdan eksik etmesin Harran’ı inşallah geliştirir. Turist gelir biz kazanırız”dedi.

8 Çocuk Babası Humiyet Büke, “Hükümetin hep arkasındayız Harranlılara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok seviyor o Dünya liderdir. Biz Dünya liderin çok seviyoruz Allah yolun hep açık etsin” dedi.

Seçim çalışmaları süresince ilçeyi karış karış gezerek, anayasa değişikliği konusunda vatandaşları aydınlattıklarını ifade eden AK Parti Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ise,” Harran Devletine ve bayrağına bağlı bir yerdir bizim hedefimiz yüzde yüz ama burada da şer odakları var, çok uğraştılar ama çok düşük bir oy aldılar, Harran olarak yüzde 97 üstünde oy aldık biz Harran ve Akçakale arasında yarış halindeyiz isterdim ki her yerde böyle bir yarış olsun 16 Nisan’da Harranlılar şer odaklarına karşı gereken dersi verdi. 15 Temmuz Harranlılar burada toplandı bizde burayı demokrasi meydanı yaptık ve direniş simgesi tankı yaptık” dedi.

18 Nis 2017 - 09:52 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.