Türk Kızılayı'ndan 20 bin Suriyeli Kürt'e sıcak yemek

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: "Şu anda bölgede görevli 25 kişilik ekibimizle 20 bin kişilik yemek çıkartıyoruz. İhtiyacın artması ihtimaline karşı hazırlıklarımızı da tamamladık, daha yüksek kapasitede hizmet vermeye de hazırız" dedi.

Terör örgütü IŞİD'in saldırıları nedeniyleTürkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin yemek ihtiyacıTürk Kızılayı tarafındankarşılanıyor.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani ilçesindeki çatışmalardan kaçan ailelere Türk Kızılayı yardım elini uzattı. Ailelere günde 3 öğün yemek veren ekipler,sınırdan daha fazla geçişihtimaline karşı da önlem aldı.

Türk Kızılayı Genel BaşkanıAhmet Lütfi Akar, yaptığı açıklamada, çatışmalardan kaçarak Türkiye'yesığınanlara kucak açtıklarını söyledi.

Gelenlerin yaralarını sarabilmek ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)başta olmak üzere devletinilgili kurumlarıylauyumlu çalıştıklarınıanlatan Akar, "Yardım çalışmalarımızı gerçekleştirirken din, dil, ırk ayrımı yapmıyoruz. Kim mağdursakim mazlumsaTürk Kızılayı olarak onun yanındayız"dedi.

Sınırdan geçenlereilk olarak su ve yüksek enerjili bisküvi ikramında bulunduklarını hatırlatanAkar, şöyle konuştu:

"Suruç'takigeçici konaklama alanlarıileilçemerkezinde3 öğün sıcak yemek dağıtıyoruz.Bölgede son derece modernmobil mutfak ünitesi kurduk. Uzman aşçılarımız tarafından hijyenik koşullara uygunhazırlanan yemekler, araçlara yüklenerek servis noktalarına taşınıyor. Şu anda bölgede görevli25 kişilik ekibimizle, 20 bin kişilik yemek çıkartıyoruz. İhtiyacın artması ihtimaline karşı hazırlıklarımızı da tamamladık, daha yüksek kapasitede hizmet vermeye de hazırız."

Bölgedeki insani ihtiyaçların devam ettiği süreceihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacaklarını dile getiren Akar, yemek dağıtımının yanı sıra insani yardım malzemelerinin de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasınısağladıklarını vurguladı.

KÖYLÜLER, DAĞITIMA YARDIMCI OLUYORLAR

Türk Kızılayı Suruç Bölge Sorumlusuİsmail Oral daköylerde çocuk bezi, süt ve temizlikseti dağıttıklarını, mobilmutfaktahazırlanan yemekleri kamplara ulaştırdıklarınısöyledi.

SığınmacılarıAFAD'la birlikte barınma merkezlerine yerleştirdiklerini ifade eden Oray, şunları kaydetti:

"Kamplara yerleştirilenlere sıcak yemekikram ediyoruz. Köylerdeki ilgi ve alaka çok iyi. Bizi çok iyi karşılayıp, dağıtımlarda yardımcı oluyorlar. Muhtarlar ve imamlarla da irtibat halindeyiz. Onların aracılığıyla ihtiyaç sahiplerineulaşmaya çalışıyoruz.Kalabalık gruplarolursa kapasitemizi arttırmayı düşünüyoruz."

#

15 Eki 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.