Turizm sektörü ucuz kurtuldu

-Kadir DEVİR-   Şanlıurfa'da üst üste yaşanan sınır olaylarına Telabyad da eklendi. Yaklaşık 4 yıl önce ateşlenen Suriye olaylarının fitili

-Kadir DEVİR-

Şanlıurfa’da üst üste yaşanan sınır olaylarına Telabyad da eklendi. Yaklaşık 4 yıl önce ateşlenen Suriye olaylarının fitili hala sönmüş değil.

Suriye’de yaşanan olaylardan sonra ilk göç dalgasını 4 yıl önce alan Şanlıurfa ikinci göç dalgasını IŞİD’in Kobani kantonuna saldırısıyla almıştı. Son dalga ise Telabyad da yaşanan savaştan kaçan Suriyelilerin Akçakale sınır kapısından Şanlıurfa’ya alınmasıyla oluştu. Geçtiğimiz günlerde sınır kapılarının tekrar açılmasıyla Şanlıurfa yeni bir göç dalgasına daha ev sahipliği yapmaya başladı.

Şanlıurfa yanı başında yaşanan savaş ortamından ne kadar etkilendi? Turizm sektörü bu noktada nasıl bir darbe aldı? Şanlıurfa bu yıl turizmden istediğini elde etti mi? işte bu soruların cevabını Turizm Geliştirme Derneği Başkanı Rahime Yaşar yanıtladı.

Yaşar, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“ Şanlıurfa’da bilindiği üzere iki periyot bulunmakta, İlkbahar ve Sonbahar periyotu. Yaz ayları çok sıcak olduğu için ilimize gelen turist sayı düşmektedir. Bu sebeple İlkbahar periyotu dediğimiz Mart ve Haziran arasında ki turist sayısı beklentimizin altında geçti. Bunun iki sebebi var, geçen yıl yaşanan olayların turizme etkisi toparlanamaması ve seçimin Haziran ayına denk gelmesidir. Nisan ayı yoğun geçerken, Mayıs ayı da beklentilerimizin altında kaldı. Temennimiz ikinci dönemimiz olan sonbahar döneminde bu aksaklıklar ve eksiklikler giderildiği takdirde yüksek beklentilerimiz sonbaharda var, inşallah beklediğimiz gibi olur. En ufak bir olumsuzluk turizmi etkiliyor. Akçakale sınır olaylarının Haziran ayının sonuna denk gelmesi bizim için bir avantaj çünkü turizm sezonunda değiliz. İnşallah Sonbahara kadar onların yerleştirilmesi biterde turizm sektörüne negatif bir etkisi olmaz.”

#

16 Haz 2015 - 05:52 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.