Turizm Bölgesindeki Birçok Esnafın İş Yeri Ruhsatı Yok

Şanlıurfa Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kaçak Turizm bölgesinde olan esnafların birçoğunun ruhsatının olmadığını

Şanlıurfa Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kaçak Şanlıurfa genelinde kendi esnafının yaşadığı sorun ve sıkıntıları dile getirdi. Şuanda esnafının en büyük sıkıntısının ruhsatı olmayan köşe başlarında duran satıcıların olduğunu belirten Mehmet Kaçak bunu birçok kez belediye başkanları ile görüştüğünü ama bir türlü gereken sonucu alamadığını belirtti. Öte yandan Kaçak ortaya attığı ciddi bir iddia ile Şanlıurfa’da turizmin en fazla yoğun olduğu bölgelerde birçok esnafının iş yeri ruhsatının olmadığını iddia ederek buna belediye başkanların bile sessiz kaldığını söyledi.

‘Birçoğunun ruhsatı olmadığını iddia ediyorum’

“Şanlıurfa peygambere şehri turizm şehri diyoruz ama bugün buradaki gündemimizin en yanlış yorumları ilçe belediyelerimizin konumlarına baktığımız zaman, köşe başlarında turizm bölgesinin can damarında bulunan iş yerimizin birçoğunun ruhsatı olmadığını iddia ediyorum burada belediye başkanlarına sesleniyorum.” Diyen Şanlıurfa Lokantacılar Köfteci ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Kaçak, “Defalarca belediye başkanlarımızla bu konuyu görüşerek, bu ana kadar kendilerinden herhangi bir ilerleme göremedik. Eğer kendileri bu gerçekten Urfa’yı yönetiyorlarsa benim esnafımın hakkına tecavüz edenlere ses çıkarmıyorsa da kendileri hem benim esnafımı hem de Allaha hesap vereceklerdir.”dedi.

‘Ben esnafımın hakkını savunmak zorundayım’

“Biz turizmden bahsederken turizm bölgesinin her yeri allak bullaksa burada hangi belediyelerden bahsedeceğiz.” Diyen Mehmet Kaçak, “Sadece bu noktada değil Urfa’nın birçok yerinde çile çekmekteyiz. Burada yetkili mercilere de sesleniyorum her konuda sıkıntımız var. Ben burada her zaman kendi esnafımın hakkını korumakla mükellefimdir. Burada benim esnaf kardeşlerimin hakkına girenler için belediye başkanlarına sesleniyorum, kusura bakmasınlar bu şehir sahipsiz değildir.” diye konuştu.

‘Valimiz ile beraber daha güzel işler yaparız’

“Burada yeni gelen valimizin gerçekten esnafla ilgilendiğini çok iyi biliyoruz.” Diyen Kaçak, “İnşallah valimiz ile beraber bazen görülmeyen konuların gündemine beraber el atarız. Burada bazı çalışmalarımız var, İşkur ile beraber aşçılık kurslarımızı açacağız, gerekirse hijyen konularımızı açacağız. Bu memlekete ne gerekiyorsa bizimle olan herkes için memleketimiz için esnafımı için bütün gündemlerin içerisinde bulunan ve hakkımıza tecavüz edenlerin yönteminde değil doğru olması lazımdır.” şeklinde konuştu.

Urfa’da isot dediğimiz zaman dünya artık bu isotun önemli olduğunu anlamaktadır. Tabi yetkili merciler bu festival ile ilgili bize herhangi bir bilgi gelmedi. Ve bu yetkili kişiler bizlere görev döşerse döşsün biz her zaman hazırız.

Haber: Mehmet Kaması

26 Eyl 2017 - 18:09 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.