Turistler Birecik'te Daha Uzun Süre Konaklayacak

Turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atan Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde asırlara meydan okuyan Birecik Kalesinin etrafında kamulaştırma çalışmaları

misafir
Haber albümü için resme tıklayın

Turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atanŞanlıurfa'nınBirecikilçesinde, asırlara meydan okuyanBirecikKalesinin etrafında kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.BirecikBelediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla turistlerin ilçede daha uzun süre konaklaması amaçlanıyor.

Etrafı çarpık yapılardan arındırılanBirecikKalesi, çalışmalar tamamlandığında yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline gelecek. Turistler, yakında teleferikle de ulaşımın sağlanacağı kaleden, Fırat'ın eşsiz güzelliğini çok daha nezih bir ortamda izleme imkanı bulacak.

Birecik'in tarihi ve doğal güzelliklerini ortaya çıkararak, ilçenin turizmden hak ettiği payı almasını hedefleyen ve bu yönde büyük çaba harcayanBirecikBelediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, kalenin etrafındaki bütün ev ve dükkanların kamulaştırma çalışmalarına,Kültür ve Turizm Bakanlığıile birlikte yürütülen çalışma kapsamında devam edildiğini bildirdi. Kamulaştırma tamamlandığında,BirecikKalesinin tüm güzelliği ve ihtişamıyla ortaya çıkarılacağını ifade eden Pınarbaşı, "Kalenin etrafında oyma mağaralar var. Bu mağaralardaki odun satıcılarını da çıkarıyoruz. Orada geniş bir alan açarak, restoran ve kafe türü, turistlerin zaman geçirebileceği mekanlar yapmak istiyoruz" dedi.

Belediyeye ait yapılar da yıkılıyor

Bölgede belediyeye ait yapıların da yer aldığına dikkati çeken Pınarbaşı, "Bu yapılarda bulunanlara da tebligat çıkardık. Oraları da yıkacağız. Belediyemiz için büyük bir gelir kaybı olacak ama bizim amacımız gelir değil. Biz o alanı hem yeşil alan hem de otopark alanı yapacağız. Kaleye çıkacak bir yolumuz yok. Burayı yaptığımız zaman kaleye çıkma imkanı olacak. Tur obüsleri ile gelen konuklar kafe ve restoranlarda kahvaltısını yapıp çay ve kahvelerini yudumlayabilecek" diye konuştu.

Tarihi Kervansaray ortaya çıkarılıyor

Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı,Birecik'e gelen turistlerin genellikle kelaynakları gördükten sonraHalfeti'ye hareket ettiğine işaret ederek, "BirecikKalesinin çevresini düzenliyoruz. Buraları yaptıktan sonra bizim tarihi bir kervansarayımız var, eski arasa dediğimiz. O bölgeyi de ortaya çıkaracağız. O zaman turist gelip kaleyi gezecek, otantik, fantastik demirci pazarını, ahşap işleri yapan marangoz pazarını gezecek, buraya ait yöresel işleri görecek. Eski Arasa'dan kurutmalık mutfak malzemelerini alacak. Yani bu projelerimiz tamamlandığındaBirecik'i gezmiş, muhakkak bir şeyler almış olacak. Dolayısıyla ilçe ekonomisine canlılık gelecek" ifadelerini kullandı.

11 Haz 2017 - 13:08 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.