Tuna: “Şanlıurfa hayvancılıkla da öne çıkacak”

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi kapsamında başvuran çiftçilere küçükbaş hayvanlarını teslim etti.

Gap Tarımsal Eğitim Merkezinde düzenlenen telim töreninde konuşan Vali Tuna; teslim edilen küçükbaş hayvanların genç çiftçilerin elinde sayısının arttırılmasıyla ülke ekonomisine katkı yapacaklarını kaydetti.

Hayata geçirilen projelerle tarımsal üretimde olduğu gibi hayvancılıkta da Şanlıurfa’nın öne çıkacağına inandığını kaydeden Vali Tuna: “Bakanımız Sayın Faruk Çelik geçtiğimiz günlerde büyükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştirdi. Bugün de küçükbaş hayvanları çiftçilerimize teslim ediyoruz. Önemli olan bunun amacına uygun kullanılması. Bu küçükbaş hayvanlarla ülkemizin ihtiyacı olan et veriminin arttırılması ve damızlık yetiştirilmesi hedef alınmalı. Böylelikle çiftçilerimiz de kazansın, tüccar da kazansın, ülkemiz de kazansın. Çiftçilerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in öncülüğünde Şanlıurfa’ya yıllardır güzel hizmetler yapıldığını hep birlikte görüyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de bu hizmetlerin süreceğine inancımız tamdır” dedi.

Tören, kura ile belirlenen çiftçilere belgeleri ile birlikte küçükbaş hayvanların teslim edilmesiyle devam etti. Törende altı çiftçi daha hazırladıkları projelerle hayvanlarını alırken, bugüne kadar Şanlıurfa’da 47 genç çiftçiye akkaraman, mor karaman, ivesi ve kıl keçisi türlerinde küçükbaş hayvanları teslim edildi. Hazırladıkları projelerle küçükbaş hayvan alan çiftçilerin her birine bir yaşında kırkar adet hayvan teslimi yapıldı.

Gap Tarımsal Eğitim Merkezinde düzenlenen telim törenine Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’yla birlikte; Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Büyükhatipoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, proje sahibi çiftçiler ve aileleri katıldı.


07 Ara 2016 - 13:04 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.