Tuğayın İçinden Geçen Yol Tehlike Saçıyor

Ara yollardan ana yola çıkıldığı yerde trafik ışıklarının olmaması tehlike saçıyor. Şanlıurfa Belediyesi yapılan ve Abide kavşağından başlayarak

Ara yollardan ana yola çıkıldığı yerde trafik ışıklarının olmaması tehlike saçıyor.

Şanlıurfa Belediyesi yapılan ve Abide kavşağından başlayarak, Diyarbakır yoluna çıkan yolda trafik ışıkları olmadığı gibi, üst geçit de yok. Ara yollardan ana caddeye çıkıldığı zaman sürücüler zor anlar yaşıyor.

DEFALARCA KAZA OLDU

Devteşti tarafından, ana yola çıkılan kavşakta trafik ışıklarının olmaması, sürücülerin kaza yapmasına davetiye çıkartırken, daha önce aynı yerde birçok kaza oldu. Kaza yapılan bölgede trafik ışıklarının olmaması vatandaşların tepkisine neden olurken, Devteşti kavşağına ışıkların koyulup koyulmayacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Konuyla ilgili şikayetini dile getiren İsmail Turan adındaki vatandaş, “bu yollar yapıldığı zaman trafik ışıklarının konulması gerektiğini söylemiştik. Işıklar koyulmadı ve aynı yerde birçok kaza meydana geldi. Meydana gelen kazalardan ders çıkartılmadı ki bu güne kadar buraya trafik ışıkları konulmadı” ifadelerini kullandı.

“YOLLAR GENİŞLEDİ, TEHLİKE ARTTI”

Şanlıurfa-Diyarbakır yolunun tuğayın içerisinden geçen kısmının yanında herhangi bir alt geçit veya üst geçitin olmaması vatandaşlar için tehlikeli hale gelirken, vatandaşlar bir yaya yolunun yapılmasını talep etti.

Aynı yerden yaşlı veya hastaların geçebileceği ihtimali üzerine yayalar için bir yolun ayrılması gerektiğini öne süren Bülent Parlak, “yollar genişledi, onu anladık ama yayaları düşünecek tek bir çalışma apılmadı. Bir sürü yaşı ve hasta vatandaşımız var.

Onlar, bu geniş yoldan nasıl karşıya geçsinler ki. Geçemezler, geçtikleri an bir kaza geçirebilirler. Yetkililerimizin buraya yayalar için yol yapmasını isterken, kavşaklara da ışıkların yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ALT GEÇİT GİRİŞLERİNDE IŞIK YOK

Şanlıurfa’da vatandaşların yolların arasındaki refüjleri kullanarak karşıya geçmesi tehlike yaratırken, araçlar için yapılan alt geçit girişlerinde ışık olmaması vatandaşların hayatını ciddi anlamda tehdit ediyor.

Karşıya geçmek isteyen vatandaşlar, yayaların düşünülerek, bir yolun yapılmasını isterken, bu anlamda yetkililerden yardım istedi. Benzer durumlardan kaynaklı defalarca kazaların meydana geldiğini hatırlatan Kadir Al, “bu yolların bu şekilde tehlike saçtığını defalarca söylememize rağmen çözüm üreten olmadı. Yollar yapılırken, neden yayalar düşünülmüyor” ifadelerini kullandı.

“DAHA KAÇ KİŞİNİN KAZA GEÇİRMESİ LAZIM”

Bağlarbaşı-Devteşti bağlantı yolunun ana yola bağlandığı kavşakta trafik ışıklarının konuşmasını şart bilen vatandaşlar, daha önceki kazalardan ders çıkarılarak, trafik ışıklarının konulmasını istedi

. Daha kaç kişinin kaza geçirmesi lazım diyerek sitem eden Mehmet Çelik, “burada oluşan kazalardan yetkililerin haberi olmuyor mu? Neden kimse çıkıp da bir çözüm üretmek için çalışmıyor. Buraların düzene girmesi için daha kaç kişinin kaza geçirmesi lazım.

Sürücüler, ara yoldan ana yola çıkacakları zaman ışık olmayınca direk yoluna devam ediyor ve bunun sonucunda trafik kazaları meydana geliyor. Oysaki buralara trafik ışıkları yapılması bu kazaların hiç biri meydana gelmez. Bu kapsamda yetkililerin üzerine düşeni yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı. (Mehmet Gülebak)

#

12 Ara 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.