Toz bulutu, oto yıkamacılarda yoğunluk oluşturdu

Oto yıkama işletmecisi Mehmet Elma normal günlerde gün içerisinde 50 araç yıkadıklarını tozlu günlerde bu sayının 100 civarına çıktığını söyledi.

Oto yıkama işletmecisi Mehmet Elma, normal günlerde gün içerisinde 50 araç yıkadıklarını, tozlu günlerde bu sayının 100 civarına çıktığını söyledi.

Şanlıurfa’da Suriye üzerinden gelen toz bulutu hayatı olumsuz etkilerken, araçlar da kısa zamanda kirlendi. Aracı kirlenen vatandaşlar, oto yıkamacıların yolunu tuttu. Toz bulutu nedeniyle oto yıkamacılarda araç yoğunluğu oluşurken, oto yıkamacılar durumdan memnun olduklarını söyledi. Oto yıkamacılarda sürekli ara yoğunluk olduğunu ancak toz bulutunun etkili olduğu günlerde bu yoğunluğun daha fazla arttığını belirten Mehmet Elma, “bilindiği gibi Şanlıurfa, kırsal bir şehir, öte yandan yolları da bozuk, bu nedenle araçlar kısa zamanda kirlenebiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımız araçlarını bize getirip yıkatıyorlar. Toz bulutunun olduğu zamanlarda da vatandaşlarımız daha çok gelmeye başlıyor. Sabah insanlar kalkınca arabalarını toza batmış bir halde görünce oto yıkamacıların yolunu tutuyor. Normal zamanlarda gün içerisinde yaklaşık 50 araç yıkıyoruz. Toz bulutunun etkili olduğu günlerde 100’e yakın araç yıkıyoruz” diye konuştu.

Aracını yıkatmaya gelen bir sürücü de, “sabah uyandığımda aracımın üstünü toz kapmıştı. Biz de bugün misafirliğe gideceğiz ve bu halde gidemeyiz. Bu nedenle aracı alıp oto yıkamaya geldim. Zaten Urfa’nın koşulları, araçların kısa zamanda kirlenmesine neden oluyor. Bir de toz bulutu olunca daha çabuk kirleniyor” dedi.

Öte yandan oto yıkamacıların yanı sıra, akaryakıt istasyonlarında da araç yoğunluğunun oluştuğu görüldü. Akaryakıt istasyonlarının, akaryakıt alanların aracını ücretsiz yıkaması nedeniyle çoğu vatandaş aracını akaryakıt istasyonunda yıkadı. Mehmet Gülebak

#

26 Ağu 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.