Topçu Meydanı Arena!

2011 yılında ülkelerinde çıkan iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen Suriyeliler zaman zaman yaşamı olumsuz etkiliyor. Özellikle Topçu Meydanı

Topçu Meydanı Arena!
Video için play'e tıklayın

2011 yılından itibaren Şanlıurfa’da yaşamaya başlayan Suriyeliler Topçu Meydanını adeta futbol sahası gibi kullanıyor. Şanlıurfa’da Şehrin göbeğinde Urfalıların rahat bir nefes alabileceği tek alan olan Topçu Meydanı Suriyelilerin akınına uğruyor. Gündüz gece Topçu Meydanında olan Suriyeli gençler özellikle akşam saatlerinde Meydanı Adeta futbol sahası gibi kullanıyor.

URFALILAR RAHATSIZ

Meydanı özellikle akşam saatlerinde mesken eyleyen Suriyeliler, Urfalıların tepkisiyle karşılaşıyor. Gece geç saatlere kadar Topçu Meydanını adeta futbol sahası olarak kullanarak maç yapan Suriyeliler yaptıkları ses ile vatandaşları canından bezdiriyor. Özellikle topun yere çarpma sesinden rahatsız olan çevre mahalle sakinleri konuya biran önce el atılmasını istiyor.

GÜNDÜZ ŞANLIURFA GECE SURİYE

Şanlıurfa sokakları da tıpkı Topçu Meydanı gibi Suriyelilerle dolu. 2011 yılında yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin büyük bir bölümü Şanlıurfa’ya yerleşti. Resmi olmamak ile birlikte 600 bin Suriyeli Şanlıurfa’da ikamet ediyor. 900 bin Urfa nüfusuna ek olarak 600 bin Suriyelinin Şanlıurfa’ya gelmesiyle sokakta 3 kişiden 1’i Suriyeli oldu. Gündüz sokaklarda işlerine koşturan Urfalılar gece evlerine çekilirken sokak Suriyelilere kalıyor. Urfalıların evlerine çekilmesiyle sokakları Suriyeliler mesken tutuyor. Bu nedenle Şanlıurfa geceyi de gündüzü de hareketli geçiriyor.

YAZIN OLAY, KIŞIN FUTBOL SAHASI

Yaz ayalarında her gün olayların yaşandığı Topçu Meydanı kış ayının gelmesiyle yerini futbol oynayan gençlere bıraktı. Özellikle Ramazan ayında olaysız günü geçmeyen Topçu Meydanı şu günlerde futbol sevdalılarının mabedi oluyor. Meydanda bulunan Suriyeliler taşlarla kale kurarak maç yapıyor. Takım kuracak sayıya ulaşamayan Suriyeli gençler kendi aralarında top sektirerek pas yapıyor.

ŞANLIURFASPOR’DA ŞANS VERİLEBİLİR Mİ?

Şanlıurfaspor’un PTT 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupasındaki kötü gidişi Urfalıların canını sıkıyor. Suriyelilerin Topçu Meydanında oynadığı maçları izleyen Urfalılar kendi aralarında Şanlıurfaspor’da şans verilebilir mi? esprilerini yapıyor.

25 Ara 2015 - 09:24 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.