Tespihler, usta ellerde şekil alıyor

Güneydoğu Bölgesinde erkekler arasında sıkça kullanılan tespihler Şanlıurfa'daki tespih atölyelerinde ustaların ellerinde şekil alıyor. Taş

Güneydoğu Bölgesinde erkekler arasında sıkça kullanılan tespihler, Şanlıurfa’daki tespih atölyelerinde ustaların ellerinde şekil alıyor. Taş, zeytin, cam ve daha birçok maddeden yapılan tespihler ince işçilikle işlendikten sonra satışa sunuluyor. Şanlıurfa’da yıllardır tespih yapan Osman Karasapan, tüm bu malzemelerin yanında yurtdışından getirdikleri malzemelerden de tespih yaptıklarını kaydetti.

Tespihin maliyetinin kalitesine ve işçiliğine göre değiştiğini belirten Karasapan, tespih fiyatlarının 100 liradan başlayıp, 10 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Tespih meraklılarının vazgeçilmezi olan Gümrükhanındaki tespih atölyesinde üretilen tespihler, kısa sürede meraklısına ulaştırılıyor. Sipariş üzerine de tespih yaptıklarını kaydeden Karasapan, yaptığı açıklamada, “Tabi daha önce yapılmış ve bir daha aynısının yapılması mümkün olmayan tespihler fiyatları çok pahalı. Onların fiyatı bin liradan başlıyor. Ayrıca bizim yaptığımız tespihler var. Bu tespihleri, hammaddesini getirerek, tamamen kendi atölyemizde yapıyoruz. Sipariş veren vatandaşlarımız da var. Tespih fiyatları kalitesi ve işçiliğine bağlı olarak değişiyor. İşçiliği uzun süren ve hammaddesi kolaylıkla bulunmayan tespihlerin fiyatı da yüksek oluyor” dedi.

Atölyede yaptıkları tespihleri tezgahta sergileyen tespihçiler, genel olarak satışlardan memnun olduklarını belirtti.

#

10 Ara 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.