Termometreler çıldırdı!

Murat ÇİFTÇİ Türkiye'nin en sıcak illerin başında gelen ve her yıl yaz aylarında çöl sıcaklıkların yaşandığı Şanlıurfa'da bu yılda

Murat ÇİFTÇİ

Türkiye’nin en sıcak illerin başında gelen ve her yıl yaz aylarında çöl sıcaklıkların yaşandığı Şanlıurfa’da bu yılda aynı tablo mevcut, kent genelinde birkaç noktada bulunan termometrelerin gösterdiği sıcaklık değerlerine kimse inanamadı.

Hava sıcaklık değerlerinin gösterildiği termometredeki dereceyi gören bazı vatandaşlar duruma şaşıp kalırken bazı vatandaşlar ise termometrelerin yanlış derece kaydettiğini söyledi.

Kentte Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi içerisinde bulunan dijital termometre sıcaklık derecesini 53 olarak gösterdiği görüldü.

Özellikle araç içerisinde çekilen sıcaklık değerlerinin ise bunların aksine daha yüksek olduğu ve 58 dereceye kadar yükseldiği görülürken bu ana şahit olanlar ise sıcaklık derecesinin fotoğrafını çekerek sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıyorlar.

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz bazı vatandaşlar ise görüşlerinde ikiye ayrılarak kimi sıcaklık derecesinin doğru olmadığını savunurken bazıları ise sıcaklığın değerlerinin doğru olduğunu söyledi.

Vatandaşlar, “Son bir haftadır havalar aşırı derecede sıcak olmaya başladı. Ramazan ayında olmamız nedeniyle de oldukça etkileniyoruz.Termometrelere baktığımızda sıcaklık dereceleri 53’ü gösterdiğini görüyoruz.Doğru mudur yanlış mıdır karar veremez olduk.Dışarıya çıkmaya korkar olduk.Ramazan ayını tamamlayana kadar sıcaklıklardan dolayı çok etkileneceğiz”

Uzmanlar ise sıcaklıklarla ilgili vatandaşları uyararak öğlen saatlerinin güneşin en dik açıyla geldiği saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini, çıkılacak ise açık renkli elbise ve geniş bir şapka takmalarının sıcaklıklardan korunmaları için en büyük yardımcıları olacağını belirttiler.

#

09 Tem 2015 - 06:28 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.