Temizlenmeyi bekliyor!

Murat ÇİFTÇİ Bahar ayının gelmesiyle birlikte Şanlıurfa'da yabani otlar yeşermeye başladı. Bediüzzaman Aile Mezarlığında bir insan boyu kadar

Murat ÇİFTÇİ

Bahar ayının gelmesiyle birlikte Şanlıurfa’da yabani otlar yeşermeye başladı. Bediüzzaman Aile Mezarlığında bir insan boyu kadar yeşeren yabani otların temizlenmemesi mezarlığı ziyaret eden vatandaşlar tarafından tepki topluyor. Yetkililerden mezarlıktaki yabani otların temizlenmesini talep eden vatandaşlar, otların yürümeyi zorlaştırdığını vurguladı.

Bediüzzaman Aile Mezarlığındaki mezarlarda yeşeren yabani otlar mezar taşlarının okunmasını engelliyor. Bir insan boyuna kadar ulaşan yabani otlar mezar taşlarının etrafını kapatmış durumda yer alıyor. Mezar taşlarının üstünde ve mezar taşlarının yanında bulunan topraklı alanlarda yeşeren yabani otlar ziyaretçileri de rahatsız ediyor.

Yabani otların yeşermesi sonucu mezar taşlarının okuyamadıklarını dile getiren bazı vatandaşlar şunları söyledi:

“Havaların ısınmasının ardından yabani otlarda yeşermeye başladı. Maşallah her bir yabani ot bir insan boyuna kadar uzamış, yabani otların yeşermesinden dolayı mezar taşları okuyamıyoruz. Dakikalarca tanıdıklarımızın mezarını arıyoruz. Otlardan dolayı etrafımızı göremiyoruz. Mezarlığın belirli bir kısmında temizlik çalışması yapılmış belirli bir kısmında çalışma yapılmamış durumda belediye yetkililerinden mezarlıkta bu yabani otların temizlenmesi talep ediyoruz. Ölülerimizi ziyarete geldiğimiz zaman ayaklarımıza takılıyor yürüyemez oluyoruz mezarlık yollarında belediye yetkililerinin çalışma yapmasını rica ediyoruz.”

Ayrıca, Mezarlık içerisinde ölümü hatırlatıcı sözler, hadislerin yer aldığı tabelalar vatandaşlar tarafından takdir topluyor.

#

28 Nis 2015 - 06:28 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.