Teknolojiye Karşı Direnen Taş Değirmenler

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağı Ulucanlar modern öğütme makinelerine rağmen yaklaşık 100 yıldır ayakta kalmayı başaran taş değirmende

Teknolojiye yenik düşen meslekler arasında yer alan ve geçmişte oldukça yaygın olan taş değirmenlerden bazıları hala zamana karşı direniyor. Eyyübiye İlçesi'nde yaklaşık 20 yıllık taş değirmende baba mesleğini sürdürmeye çalışan İsmail Özgen, taş değirmenlerin eskisi gibi rağbet görmediğini belirtti. Ulucanlar mahallesinde yaşayan vatandaşlar, taş değirmen ile, atalarından kalma buğday dövme geleneklerini yıllardır sürdürüyor.

Taş ile buğday dövme geleneğini teknolojik gelişmelere rağmen sürdürdüklerini anlatan İsmail Özgen, şöyle konuştu: "Taş değirmen ile ayran çorbası ve çirişi taş değirmen ile işlediklerini bu yol ile aha ucuz ve daha lezzetli oluyor" dedi.

# urfa

08 Eyl 2017 - 14:50 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.