Tekin: Bonzai kullanımına göz yumuluyor

Gürsel Tekin

Gürsel Tekin, "İktidar, Bonzai satışlarına MOBESE kamera kayıtlarına rağmen hiçbir önlem almaması dikkat çekicidir. İktidar Bonzai ile gençliğimizin uyuşturulmasına neden göz yumuyor, önlem almıyor?" diyerek, okul önlerinde dahi yaygın olarak satılan ve gençler arasında çok sık kullanılan Bonzai adlı sentetik uyuşturucuyu İçişleri BakanıEfkan Ala'ya sordu.

Gürsel Tekin,TBMMBaşkanlığı'na İçişleri BakanıEfkan Alatarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde halk arasında 'Bonzai' olarak bilenen 'Sentetik Kannabioid' adlı uyuşturucunun Türkiye'de oluşturduğu tehlikenin günden güne büyüdüğüne dikkat çekti.CHPGenel Sekreteri Tekin, şöyle dedi:

"BONZAİ İÇİN NEDEN ÖNLEM YOK?"

"Bonzai,Birleşmiş MilletlerSuç ve Uyuşturucu Ofisi tarafından dünyada en tehlikeli ve hızlı yayılan uyuşturucu olarak kabul edilmiştir. Bu madde kullanımı sonucu gerçekleşen ölümlerin sayısı son derece tedirgin edici boyutlara ulaşmıştır. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı 2011 raporunda da gençler arasında bu maddenin kullanımında ciddi bir artış olduğu belirtilmiştir. Maddenin satışıİstanbul'danŞanlıurfa'ya kadarTürkiye'nin neredeyse tüm bölgelerinde yaygın bir şekilde sürmektedir.İstanbulözelinde satışların,Beyoğlu,Sultangazi,MaltepeveKartal'da MOBESE kameralarının önünde alenen yapıldığı tarafımızca bilinmektedir. Bahsi geçen ilçelerde bulunan MOBESE kameralarının gerektiği gibi incelenmiş olması halinde bu suç unsurlarının zamanında tespit edilmesi ve engellenmesi mümkün olacaktır."

"BONZAİ ÖLÜMLERİNDEN İKTİDAR SORUMLUDUR"

Tekin, "2011'den bu yana ilgili kurum raporlarında yer almış olmasına rağmen 'Bonzai' kullanımına dair hükümet tarafından hiçbir tedbir alınmamış olması, yaşanan ölümlerde AKP Hükümeti'nin doğrudan sorumluluğunun bizzat kanıtıdır. Gençlerin hayatını tehdit eden böyle bir tehlikeye karşı ise tek bir önlem alınmamış olması ve hükümetin bu duyarsız tutumu tarafımızdan kabul edilemez. Hükümetin görevi ölü yıkayıp defnetmek midir yoksa ölümlere engel olacak çalışmaları yapmak mıdır?" ifadelerini kullandı.

CHPGenel SekreteriGürsel Tekin, İçişleri BakanıEfkan Ala'dan yazılı yanıt vermesini istediği önergesinde, cezaevleri ve AMATEM merkezlerinin bulunduğu hastanelerde uyuşturucu satışı iddialarını da anımsatarak 8 soru yöneltti. Tekin'in İçişleriBakanı Ala'dan yazılı yanıt istediği sorular şöyle: "MOBESE kameraları önünde ve sosyal medya aracılığıyla 'adres teslim' şekilde yapılan satışların emniyetin bilgisi olmasına rağmen yapıldığı iddialarına dair görüşünüz nedir?

MOBESE'ler, Anayasa'nın 34.Maddesi olan "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme" hakkını kullanan gençlerin göz altına alınması mı için mi, 'Bonzai' satışı gibi organize suçların engellenmesi için mi kurulmuştur?Okul önlerinde yaygın olarak gerçekleşen satışlarla, ilköğretim çağındaki çocukları dahi tehdit eden maddenin, okul bölgelerinde satışının engellenememesinin gerekçesi nedir? Türkiye'de Bonzai kullanımı sebebiyle, her yıl ayrı ayrı belirtilmek üzere, kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiş, kaçı halen tedavi görmektedir? Türkiye'de "Bonzai" adlı uyuşturucu maddeyi kullananların yaş ortalaması nedir? Bağımlılık oranlarının yıllara göre dağılımı nasıl gerçekleşmiştir? Bu maddeyi kullanmaktan ötürü cezaevine giren gençlerin, cezaevlerinde yine satıcıların koğuşlarında kaldığı yönündeki iddialarla ilgili ne düşünüyorsunuz? Bu gençlerin tekrar topluma kazandırılması adına kaldıkları cezaevlerinde rehabilitasyon hizmeti verilmekte midir? Hükümetin madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele adına politikası ne derece yeterlidir?"

#

26 Haz 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.