Tehlikeyi üstlenen yok!

Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesinin yol çalışmaları yaptığı Demokrasi Caddesi'nde aydınlatma sistemlerinin de değiştirilmesi amacıyla

Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesinin yol çalışmaları yaptığı Demokrasi Caddesi’nde aydınlatma sistemlerinin de değiştirilmesi amacıyla pano ve şalterlerde çalışma başlatıldı.

Elektrik çalışmalarının yarım bırakılması, panonun kapısının açık kalmasına neden olurken, öte yandan pano içerisindeki elektrik kabloları da dışarı sarkıyor. Elektrik panosunun kapısının açık bırakılması ve kabloların dışarıya sarkması sonucu, bölgede elektriklenme olurken, bu tehlikeyi üstlenen olmuyor. Sorunun giderilmesi için ilk başta DEDAŞ’ı arayan mahalle sakinleri, DEDAŞ’tan, ‘o Panodan biz sorumlu değiliz’ cevabını alınca Büyükşehir Belediyesini aradı ancak buradan da cevap alamadı. DEDAŞ’ın sorunu Büyükşehir Belediyesine yüklerken, Büyükşehir ise, Eyyübiye Belediyesini sorumlu tuttu. Karşısında muhatap bulamayan vatandaşlar, panonun kimin sorumluluğunda olduğunu merak ediyor.

Hiçbir kurumun üstlenmediği elektrik panosu, öte yandan binaların hemen girişinde bulunuyor. Bu nedenle vatandaşlar evlerinden çıkmaya korkuyor. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, “ortada çalışmaları yarım bırakılmış bir elektrik panosu var ama bu panoyu sahiplenen yok. Elektrik akımına kapılarak ölen kişiler hiç mi ders olmuyor? Burada bir kişi elektrik akımına kapılıp ölse sorumlusu kim olacak? Ki sorunun giderilmemesi halinde mutlaka bir olay yaşanacak. DEDAŞ’ı arıyoruz, bizi Büyükşehir Belediyesine yönlendiriyorlar. Sorun bizimle alakalı değil diyorlar. Büyükşehir Belediyesini arıyoruz, onlar da Eyyübiye Belediyesine yönlendiriyorlar. Eyyübiye Belediyesi de panoyu sahiplenmiyor. O zaman bu pano kimin? Elbette ki bu pano sahipsiz değil. Kimin kontrolündeyse bir an önce gelip düzeltsinler. Burada hayatımız tehlikede” diyerek duruma tepki gösterdi. Mehmet Gülebak

#

16 Eyl 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.