TEGV Yaz Dönemi Eğitim Parkı’nı Gezdi

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) Yaz Eğitim Parkı'nı

Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), Yaz Eğitim Parkı’nı gezdi.

Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Türkiye Eğitim Gönüllüleri düzenlenen sergi açılışına katılan Fakıbaba, eğitim gönüllülerine sertifika dağıttı. Fakıbaba’ya çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Merkez hakkında Belediye Başkanı Fakıbaba’ya bilgi veren Şanlıurfa Sevgi Erdoğan Gönül Eğitim Parkı Yöneticisi Rukiye Dağhan Çetin, 651 gönüllü kadrosu ile yaklaşık 7 bin çocuğa eğitim desteği verdiklerini söyledi.

651 Gönüllü İle 6.900 Çocuğa Eğitim Verildi

Doğan “Açıldığımızdan buyana 651 gönüllümüz ile yaklaşık 6.900 çocuğumuza eğitim desteği verdik. Okulların eğitim öğretim döneminde verdiğimiz temel eğitime destek programlarımız ve sosyal etkinliklerimizin dışında; tatil dönemlerinde uyguladığımız yaz etkinliklerimiz ile; çocukların, zamanı etkin kullanma, grup çalışması, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi yaşam becerilerinin gelişmesine katkı sağlarken, aynı zamanda çeşitli temalar aracılığıyla farklı kültürleri tanımaları, çevre bilinci kazanmaları, haklarını öğrenmeleri ve okuma alışkanlıklarını geliştirmelerini hedefledik. Yaz etkinliklerimizde Eğitim Parkımıza Anadolu Yaz etkinlikleri çerçevesinde farklı illerden gelen gönüllülerimiz ve yıl boyunca bizlere destek veren Şanlıurfalı gönüllülerimize teşekkür armağanlarını vermek üzere parkımıza davet ettiğimiz sayın Belediye Başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba’ nın katılımı, gönüllülük üzerine yaptığı konuşması ve sergimizin gezilmesinin ardından dönemimizi kapattık. Bütün bir yıl boyunca TEGV’ e destek veren tüm gönüllülerimize, desteklerini her daim aldığımız yerel yöneticilerimize, işbirliği yaptığımız kurum, kuruluş ve STK’ lara Şanlıurfalı çocuklarımız adına teşekkür ederiz” dedi.

Ailelere ve çocuklara yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Fakıbaba ise dezavantajlı bir bölgede bu merkezi Şanlıurfa’ya kazandıranlara bir kez daha teşekkür ettiğini söyledi.

Merkezde gönüllülük esasına göre çalışan hocalara da teşekkür eden Fakıbaba, “Bir teşekkürüm de ailelere. Çocuklarınızı bu merkeze göndererek onların gelişimlerini sağlıyorsunuz. Burada aldıkları eğitimler sayesinde çocuklarımız yarın çok iyi yerlere gelecekler. Bölgemizde çocuk işçiliğinin önüne geçmeliyiz. Özellikle kız çocuklarının okumalarını sağlamalıyız” dedi.-

Tegv’de Yaz Etkinlikleri Sona Erdi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) yaz aylarında sürdürdüğü ve çocukların tatilde eğlenceli vakit geçirirken eğitimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan yaz etkinlikleri dolu dolu bitti.2013-06-21 11:06

TEGV yaz etkinlikleri kapsamında, ilköğretim çağındaki çocuklar için 'Yaz Kulübü' eğitim programı, kulüp etkinlikleri, satranç, geziler, doğa yürüyüşleri, müze gezileri, seçmeli projeler ve serbest etkinlikler uygulanıyor.

#

26 Tem 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.