Tatlıcılarda Bayram Telaşı Başladı

Şanlıurfa'da Ramazan ayını yoğun geçiren tatlıcılar bayram siparişlerini yetiştirmek için fazla mesai yapıyor. Atatürk Caddesi'nde burma

Şanlıurfa'da Ramazan ayını yoğun geçirentatlıcılar bayram siparişlerini yetiştirmek için fazla mesai yapıyor.

Atatürk Caddesi'nde burma kadayıf satan Muzaffer Altunbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada 24 yıllık kadayıf ustası olduğunu söyledi. Tatlıcıların en hareketli olduğu dönemin ramazan ayı ve bayramlar olduğunu vurgulayan Altunbay, tatlı bir talaşa girdiklerini ifada etti.

Günler öncesinden vatandaşlardan çeşitli siparişler aldıklarını ve bunları yetiştirmek için yoğun çaba harcadıklarını anlatan Altunbay, şunları kaydetti:

"Oruçtan çıkan vatandaşlar tatlıya sarılıyor adeta. Tabi bu durum bizim için bir fırsattır. Yoğun bir sipariş aldık bayram öncesi. Bunları yetiştirme için fazladan eleman çalıştırmaya başladık. Durumun böyle olacağını tahmin ettiğimiz için tatlı için gerekli ne varsa hepsinden stoklamıştık zaten. Onun için malzeme yönünde bir sıkıntımız olmadı. Ama tüm bu yoğunlukta çalışırken kesinlikle hijyen kurallarından taviz vermiyoruz. Çünkü tatlı çok hassastır, hemen mikrop alır."

Aytunbay,kaçaküretilen baklavaları satan iş yerlerin kapatılmasını istediğini sözlerine ekledi

#

26 Tem 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.