Tarlada Çalışan Çocukların Tehlikeye Atlayışı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yardımcı mahallesinde tarlada sulama yapan küçük çocuklar serinlemek için yasak ve tehlikeli olmasına

Kentte Her yıl serinlemek için onlarca çocuğa mezar olan sulama kanalları, tarlada çalışan çocukların en çok tercih ettiği serinleme yeri olması dikkat çekti. Yardımcı mahallesinden geçmekte olan DSİ. ait sulama kanalında tehlikeye aldırış etmeyen tarlada sulama yapan yaşları 7 ile 16 arasında değişen çocuklar,akıntılı kanalla girerek serinliyor.

Sıcaklardan bulandığı için kanala girdiklerini söyleyen Çocuklar, ".Yüzmeyi çok iyi biliyorum, ama sulama kanalı yine de tehlikeli. Tarlada sulama yapıyoruz burada nem ile birlikte çok sıcak olduğu için yüzüyorum tehlikeli olduğunu biliyoruz burada geçen yıl bir arkadaşımız boğuldu. Yinede yüzüyoruz pamuklarda gündüz sulama yapıyoruz güneş kavuruyor bizleri bizde serinlemek için mecburen kanalı kullanıyoruz" dediler.

08 Eyl 2017 - 14:55 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.