Tarihi saatler hala yaşatılıyor

Şanlıurfa'da birçok tarihi eser gibi saatler de popülerliğini yitirse de bazı kesimler tarafından kullanılıyor. Eski olması sebebiyle sürekli bozulan

Şanlıurfa’da birçok tarihi eser gibi, saatler de popülerliğini yitirse de bazı kesimler tarafından kullanılıyor. Eski olması sebebiyle sürekli bozulan saatler, tamircilerde tamir edildikten sonra tekrar kullanılıyor. Eski dönem duvar saatlerini kullanan kişilerin, değer verdiği için yok olmasını istemediğini söyleyen saatçi Mahmut, bu tarihi eserlerin, sahipleri açısından manevi değerinin olduğunu aktardı.

Yıllarını saat tamirciliğine veren saatçi Mahmut, modern saatlerin tarihi saatlere oranla daha çabuk bozulduğunu söyleyerek, eski dönem saatlerin sağlamlığına vurgu yaptı. Yıllarca kullanılan duvar saatlerinin artık bozulabileceğini belirten Mahmut, insanların eski dönem eşyalarını çöpe atmak istemediğini söyledi.

Çok eski dönemlere ait olan duvar saatlerinin yaşatılması için kişilerin saatleri tamire getirdiğini söyleyen Mahmut, yaptığı açıklamada, “Bu tarihi eserler, maddiyattan çok manevi değeri olduğu için çöpe atılmıyor. Bilindiği gibi birçok anlamda hayatımız değişti. İnsanlar artık eski eşyaları kullanmıyor. Ama hala eski eşyaların değerini bilenler var. Saatler, yıllara meydan okuduğu için artık kısa sürede bozuluyor ama yeni saatlere göre daha uzun ömürlü oluyor. Bu saatler manevi değer taşıdığı için uzun bir süre daha kullanılacağını düşünüyorum” dedi. Ayşe Gülebak

#

01 Ara 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.