Tarihi evler restore ediliyor

Şanlıurfa'da bulunan tarihi evlerin restore edilmesine yönelik çalışmalar Buluntu Hacanın evinden başlatıldı. ŞURKAV'A yap işlet modeli ile

Şanlıurfa’da bulunan tarihi evlerin restore edilmesine yönelik çalışmalar, Buluntu Hacanın evinden başlatıldı. ŞURKAV’A yap işlet modeli ile 15 yıllığına kiraya verilen ve mülkiyeti Urfalı Alim Abdurrahman Buluntu Hoca’ya ait tarihi Urfa evinde Restorasyon çalışmaları Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün ilk taşı yerine koymasıyla başlandı.

Tarihi Urfa Evinde başlayan restorasyon çalışmalarına ŞURKAV’ DAN sorumlu Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş,ŞURKAV Mütevelli heyeti üyeleri veŞURKAV Genel Sekreteri Şükrü Üzümcüve vatandaşlar katıldı.

Tarihi evde incelemelerde bulunan Vali Küçük restorasyon çalışmaları hakkında Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş’ten bilgi aldı.İşçilerle sohbet eden Vali Küçük daha sonra dualar eşliğinde restorasyon çalışmalarını ilk taşı yerine koyarak başlattı.

Burada bir açıklama yaparak Buluntu Hocanın varislerine teşekkür eden Vali İzzettin Küçük Büyük bir eser daha ayağa kalkıyor.hocamızın vefatından dolayı onu rahmetle yad ediyorum mekanı cennet olsun.Aileside o büyük zata yakışır bir tavır sergiledi.bu evi ŞURKAV’A 15 yıllığına tahsis etti.Ailenin verdiği muvaffak atıyla burayı restore ediyoruz.Çok güzel bir mekan valilik olarak destekliyoruz.ŞURKAV’A teşekkür ediyorum.Kendi en önemli görevi olan Şanlıurfa tarihine her vesile ile her zaman sahip çıkıyor yine sahip çıktı burada da yeni eserler kazandırmaya da devam edecektir ben emeği geçenleri kutluyorum dedi.

Vali Küçük konuşmasının ardından Buluntu Hocanın varisleriyle sohbet etti onlara bu evin restore edilmesi için Şurkav’a verdiklerinden dolayı teşekkür etti.

Eski eserlerin kurtarılması, yaşatılması ve korunması amacıyla 25 yıldır kullanılmaz ve harap durumda bulunan Mülkiyeti Urfalı Alim Abdurrahman Buluntu Hoca’ya ait 465 m2 korunması gerekli tescilli tarihi eser Urfa Evinin, Restorasyonun yapılarak Kültürel amaçlarla kullanılmak üzere Buluntu Hocanın varisleri tarafından ŞURKAV’a 15 yıllığına Yap İşlet Modeli ile verildi.

Restorasyon çalışmalarına başlanması amacıyla sayın valimiz tarafından ilk taşın yerine konulmasıyla restorasyon çalışmalarına başlanıldı. Yaklaşık 950.000,00.TL bedelle restorasyonu yapılacak tarihi Urfa Evinin Restorasyonu tamamlandıktan sonra 15 yıl süreyle ŞURKAV Kültür Merkezi olarak kullanılacak. Haber Merkezi

#

06 Nis 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.