Tarihi Çarmelik Kervansarayı'ndaki camiinin restorasyonu sürüyor

Şanlıurfa'nın tarihi yapılarını tekrar gün yüzüne çıkartmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Evliya Çelebi'nin 'Seyahatname'sinde

Şanlıurfa kent merkezinde bir taraftan Kale Eteği ve Kızılkoyun projelerini yürüten diğer taraftan tescilli köprülerle, kapalı çarşıdaki tarihi hanlarda yaptığı restore uygulamaları ile dünyanın en eski yerleşim yeri olarak bilinen Şanlıurfa'yı turizmde hak ettiği yere ulaştırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Çarmelik Kervansarayı'ndaki camiyi özüne uygun yaşatmak için kolları sıvadı.
Bozova ilçesine bağlı Büyükhan mahallesinde yer alan ve tarihi 17. yüzyıla kadar dayanan Çarmelik Kervansarayında önceki yıllarda da restore çalışmaları başlatılmış ancak çalışmalar yeni bulguların elde edilmesi ve keşif artışına gidilmesi ile uzatılmıştı. Kent merkezi ve ilçelerde sürdürülen restore çalışmaları kapsamında tarihi tekrar gün yüzüne çıkartan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların takdirini topluyor.

BÜYÜKŞEHİR, SİVEREK'İN TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR

Aynı zamanda Siverek, Gülabibey Mahallesinde bulunan tescilli Geleneksel Siverek evlerini turizme kazandırmak için restorasyon çalışmaları başlatan Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde bulunan tarihi yapıtları korumaya devam ediyor.
17-18. yüzyıllara ait ve Siverek'in geleneksel evlerini temsil eden yapıtlarda restorasyon çalışması başlatarak Siverek Kültür Evlerine dönüştürmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan tam not aldı.
Bölgede sürdürülen çalışmalara tanıklık eden Siverekliler, "Bu tür çalışmaların olması bizleri sevindiriyor. Eskiden buralar yıkık viran bir şekildeydi. Şimdi ise restorasyon yapılarak tarihi evler oluyor. Bu sayede ise turislerin buraya gelmesi hedefleniyor

21 Eki 2016 - 12:21 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.