Tanıtım eksikliğimiz var

Şanlıurfa Bey Kapısı'ndaki Mahmutoğlu Kulesi'nin restorasyonunun ardından 3 yıl önce hizmete girdi. Müzede yeterli tanıtım yapılmadığı

Mustafa Bayar
Güneydoğu'nun önemli tarih ve turizm kentlerinden biri olan Şanlıurfa adeta açık hava müzesini andırıyor. Arkeolojik kazıların devam ettiği Şanlıurfa'da son yıllarda ardı ardına müzeler açıldı. Vatandaşlar açılan müzelerde yetersiz tanıtım yapıldığından yakındı.
Şanlıurfa’nın şehir surlarının bulunduğu Beykapı mevkiindeki 900 senelik Mahmutoğlu Kulesi 2008 yılında dönemin Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından restore edilen "Urfa Kent Müzesi" 3 yıl önce açıldı. "Urfa Şehir Surları"nın önemli bir bölümünü oluşturan 2 bin metrekare alana sahip müzede kentin tarihini anlatan, tarım ve hayvancılığın gelişimini temsil eden mumyalar yer alıyor. Müzede Osmanlı döneminde yaşayan hayvan figürleri, çeşitli dönemlere ait hanlarla alakalı görüntüler, Şanlıurfa’da yetişen tarım ürünleri, at kültürü, Şanlıurfa’nın ananesel hayatını gösteren bir çok tarihi eserin tanıtımı yapılıyor. Türkiye’nin en büyük 5 müzesi arasında bulunan şehir müzesi, tarihi yapıt depolama ve sergileme alanı olarak da kullanılıyor.
Balıklıgöl heykelin ve Urfa biber(İSOT) kültürün tanıtıldığı müzede yeterli tanıtım yapılmadığından belirten vatandaşlar, , Her yıl Şanlıurfa’ya çok sayıda turistin geldiğini ve gelen her turistin müzelere yönlendirilebildiğini söyleyerek, bu şekilde hem müze tanıtımı, hem de daha çok turist sayısına ulaşılabileceğini söyledi.
Şanlıurfa esnafı ise,"Şanlıurfa’da bulunan müze sayısı, birçok ilde yok ama maalesef bu müzeler yeterli ilgiyi görmüyor. Müzeleriyle tanınan diğer şehirler müzelerinin tanıtımını yapıyor, bu anlamda turist çekebiliyor. Şanlıurfa’daki müzeler yeterince tanıtılmıyor ve bu yüzden de gerekli ziyaretçi sayısına ulaşmıyor” dediler

14 Oca 2017 - 10:35 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.