Tamamlanıyor

Haleplibahçe'yi düzenleme projesi kapsamında birçok çalışma tamamlanırken eksik kalan çalışmalar da tamamlanıyor. Şanlıurfa Belediyesi tarafından

Haleplibahçe’yi düzenleme projesi kapsamında birçok çalışma tamamlanırken, eksik kalan çalışmalar da tamamlanıyor.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından başlatılan projeyle Haleplibahçe’de müze başta olmak üzere yeşil alan ve mağara temizleme çalışmaları devam ediyor. Haleplibahçe’de bulunan müze kompleksi de bu anlamda büyük katkı sağlarken, müze çevresini düzenleme çalışmaları da devam ediyor. Çalışmalarının büyük kısmının tamamlandığı sosyal yaşam alanı olarak belirtilen parkta da temizlik ve diğer çalışmalar devam ediyor. Haleplibahçe’de devam eden çalışmalarla birlikte ayrı bir görünüm ortaya çıkarken, bu durum vatandaşların da ilgisini çekiyor. Haleplibahçe’nin son 6 aydan bu yana çok mesafe kaydettiğini söyleyen bir vatandaş, “Haleplibahçe’nin eski haliyle şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var. Gerçekten çok güzel bir çalışma çıkmış ortaya, manzara çok güzel olmuş. Eksik kalan çalışmalar da tamamlandı mı burası kentin gözdesi olacak. Bu çalışmalarından dolayı belediye başkanı ve ekibine teşekkür ediyoruz, gerçekten çok güzel bir manzara çıkarttılar” ifadelerini kullandı.

Öte yandan geçmiş dönemlerde madde bağımlılarının mekanı konumuna gelen mağaraların da temizlenmesi ve çalışmaların başlatılmasıyla birlikte daha da güvenli hale gelen bölge, vatandaşların takdirini kazanırken, bu anlamda belediye başkanı A. Eşref Fakıbaba’ya da teşekkürler artıyor. Bu proje sayesinde kentin ayrı bir değiştiğini söyleyen Nuri Kazan adındaki bir vatandaş, “belediye başkanımız gerçekten çok güzel çalıştı, güzel projeler çıkarttı ortaya, buralar tam tehlikeli bölgeyken, şimdi her şey düzeldi ve güvenli bir yer haline geldi. Bunların yanında buralar tam bir yaşam alanı oldu. Birkaç ay içerisinde ailemizle buralara gelip oturacağız, gerçi şimdiden gelenler var ama yaz aylarında daha güzel olacak” dedi.

Belediye Başkanı Fakıbaba da daha önce yaptığı incelemeler esnasında, Haleplibahçe’nin gözde bir mekan haline geldiğini belirterek, Şanlıurfalıların artık aileleriyle birlikte zaman geçireceği bir yer olduğunu söylemişti. (Ayşe Gülebak)

#

17 Mar 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.