Talasemi Hastası Yezidi Kardeşler Yardım Bekliyor

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların saldırılarından kaçan talasemi hastası 3 Yezidi kardeş 3 günlük yürüyüşün

IrakŞamİslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların saldırılarından kaçan talasemi hastası 3 Yezidi kardeş, 3 günlük yürüyüşün ardından ailesiyleViranşehirilçesindeki yakınlarına sığındı.

Irak'ınMusulkentine bağlı Sincar bölgesinde yaşayan Kawa Giyo, IŞİD tehdidi nedeniyle eşi ve çocuklarıylaTürkiye'yegelmek için 10 gün önce yolaçıktı. İlk olarak dağa sığınan aile, 3'ü talasemi hastası 6 çocuğuyla yaklaşık 3 gün süren yürüyüşün ardındanSuriyeüzerindenTürkiye'ye ulaştı.

Viranşehirilçesindeki akrabalarının kucak açtığı aile,hasta olan Serabi, Ella ve İsra Giyo adlı kızlarınauzatılacak yardım elini bekliyor.

Baba Giyo, AA muhabirine yaptığı açıklamada,Irak'taki şiddet olaylarından dolayıülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Türkiye'deki akrabalarının kendilerine evlerini açtığını ve her türlü ihtiyaçlarını karşıladığını anlatan Giyo, en çok talasemi hastası çocuklarının durumuna üzüldüğünüdile getirdi.

Hasta kızlarının zaman zaman fenalaştığını vurgulayan Giyo, şöyle konuştu:

"Üç günlük yürüyüşün ardındanViranşehir'e ulaştık.Çocuklarımın tedavi altında olması gerekiyor fakat yavrularımgözlerimin önünde eriyor.Irak'tagerektiğindehastaneye gidebiliyorduk. Kızlarımın tedavisi içi muhtarla görüştüm. İnşallah kısa sürede sonuç alırız. Türk hükümetinden kızlarımın tedavisi için destek bekliyoruz."

Anne Raziye ise çocuklarının kullandığıilaçlarınülkelerinde kaldığını belirterek, "Bundan dolayı zaman zaman fenalaşan kızlarımkonuşmakta güçlük çekiyorlar" dedi.

#

14 Ağu 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.