Talan Zihniyeti Yeniden Hortladı

TUB-DER Genel Başkanı ve Demokrat Parti Karaköprü İlçe Belediye Başkan Adayı Kenan Karataş Karaköprü'de Peşkeş ve Talan Zihniyetinin Yeniden

TUB-DER Genel Başkanı ve Demokrat Parti Karaköprü İlçe Belediye Başkan Adayı Kenan Karataş, Karaköprü’de Peşkeş ve Talan Zihniyetinin Yeniden Hortladığını İddia Etti.

Başkan Karataş, bu manzarayı daha öncede gördüklerini ve bu manzara yüzden bugün Karaköprü’nün hizmete susamış bir durumda olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti.

Yıllar önce Karaköprü’de şahit olduğumuz talanları bir daha yaşatmamak adına bu güne kadar var gücümüzle mücadele ettik. Mevcut yapı içerisinde tespit ettiğimiz peşkeşleri ve adil olmayan hizmet dağılımını halkımızla paylaştık. Belki sorunların çözümü hususunda elimizden bir şey gelmedi. Ama şuna inanıyorum ki çoğu eşitsiz hizmet dağılımından kamuoyunu haberdar etmeyi başardık. Yani daha açık söylemek gerekirse halkımız ilçemizde dönen dolapların bilincine vardı. Ve bu dolapların geçmiş belediyecilik anlayışında daha yoğun ve bariz bir şekilde yapıldığı anlaşıldı. Satılmadık bir tek yer, peşkeş çekilmedik bir tek alan kalmamış. Bu nedenledir ki bugün yapılmak istenen hiçbir sosyal tesis alanları için yer bulunamamakta. Tespitlerimize göre park alanı olarak ayrılan yerler bile sonradan yandaşlara satılmış. Her defasından söylüyorum geçmişte önceki belediye anlayışıyla bugün ki anlayışın yandaş ve akraba çıkarları uğruna iki Karaköprü daha inşa edilebilecek bir hortum ve peşkeş yaşanmış.

Peşkeş ve Vurgun Hikâyesi Yeniden Yazılmaya Başlandı

Karataş, yıllar önce Karaköprü’yü satan zihniyetin yeniden faaliyete geçtiğini belirterek sözlerine devam etti.

2014 yerel seçimleri yaklaşıyor. Transfer oy çeteleri ve peşkeş zihniyeti yeniden hortlamaya başladı. Eski zihniyet Karaköprü’nün geleceğiyle oynamaya başlamış bile. Şereflerini satan bu şahsiyetler kapı kapı dolaşarak iş vaadi ve kamu mallarına yönelik peşkeş sözü vererek insanları kandırmaya çalışıyor. Nakit alabildiklerini daha önce onursuzca elde ettiği haram paraları dağıtarak satın alan peşkeş zihniyeti, nakit satın alamadıklarına da iş, aş, kamu mallarını peşkeş, iş yeri açma vs sözü vererek kandırmaya çalışıyor. Ve biz fark ettik ki bu örgütlenmede yer alan birkaç onursuz isim Karaköprü’nün kaderini belirlemeye çalışıyor. İsimleri belirledik, peşkeş çekilecek yerleri tespit ettik. Ama Allah korkusu nedeniyle bu isimleri ve muhtarlıkları savcılık makamına vermeyi şimdilik erteledik. Ama olurda savcılık bizden isterse isimleri vermeye de hazırız.

Buradan Karaköprü’nün geleceğiyle oynamaya çalışan şereften yoksun çete elemanlarına sesleniyorum. Size verilen sözler yalan ve doğru değildir. Karaköprü’nün geleceğiyle oynamayın, aklınızı başınıza alın ve çoluk çocuğunuzun boğazına haramı nasip etmeyin. Karaköprü’de yaşayan onurlu kardeşlerimin tercihlerini kullanırken geçmişi ve bugünü süzgeçten geçirmeleri tek dileğimdir. Dün kim ne yaptı, bugün kim ne yapıyor. Bir atasözünü hatırlatarak sözlerimi bitirmek istiyorum. Huylu huyundan vazgeçmez.

#

22 Eki 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.